Foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

KAKAV CAR

MA, OVAJ ČOVEK JE NEUNIŠTIV! U TIM GODINAMA SKIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ovo mu je nestvarno 20. učešće na svetskom prvenstvu

Ostali sportovi

Hubert fon Hoenloe pravo je sportsko čudo!

Ovaj Meksikanac je učestvovao na Svetskom prvenstvu na skijanju iako ima 64 godine i to ga čini najstarijim takmičarom na velikim dešavanjima u istoriji.

Huberta zovu još i "meksički princ", pošto potiče iz poznate evropske kraljevske porodice. Jubilarni 20. nastup na Svetskom prvenstvu mu je ujedno i poslednji. Nije uspeo da ostvari plasman u veleslalomu pošto nije završio prvu vožnju.

- Rekao bih da mi je ovo bilo poslednje Svetsko prvenstvo. Verovatno sam proveo previše vremena sunčajući se u Marbelji, a premalo u teretani. Moja žena misli da sam lud i stalno strahuje da će mi se nešto dogoditi. Morate osetiti svoje telo i onda odlučiti šta učiniti - rekao je ovaj zanimljivi Meksikanac.

Skijanje u njegovoj zemlji nema mnogo ni poklonika ni takmičara. Hubert se maksimalno trudi da ga popularizuje, pa je tako i sam 1981. godine osnovao skijaški savez.

Prvi put na Svetskom prvenstvu nastupio je 1982. godine u Šladmingu, a jedino je propustio ono 2007. godine u Areu zbog povrede. Najbolji plasman na SP mu je 26. mesto u slalomu iz 1982. i 1985. godine. Šest puta je skijao i na Olimpijskim igrama, prvi put u Sarajevu 1984, a poslednji put u Sočiju pre osam godina.

Ovaj svestrani čovek ne može da se pohvali samo skijaškom karijerom. U Meksiku je poznatiji kao pop pevač, a dosad je snimio osam ploča.

Kurir sport