Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

specijalni sud u beogradu

MASKIRANI, SA KAPULJAČAMA I TELOHRANITELJIMA DOŠLI U SUD! Belivukovi vojnici pokušali da se sakriju pred ročište (FOTO)

Crna Hronika

Mijat Simeunović (23), optuženi da je deo kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, danas je na suđenje u Specijalni sud u Beogradu došao sa slobode nakon što mu je u decembru ukinut pritvor.

Naime, 23. decembra veće Specijalnog suda donelo je rešenje da se Simeunoviću ukine pritvor u zamenu za meru zabrane napuštanja Beograda, kao i da se svakih 15 dana javlja u određenu policijsku stanicu.

optuženi mijat simeunovićfoto: Nemanja Nikolić

Simenunović, koji se tereti da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i otmica, došao je na suđenje maskiran - sa kapuljačom na glavi, ali i hiruškom maskom preko lica. On je ovom prilikom pokušao i da zbuni okupljene novinare tako što je došao u pratnji dva prijatelja koja su se krila, takođe, iza kape i hiruške maske. Optuženi Belivukov vojnik je došao odvojen od svoje advokatice Ivane Ostojić, najverovatnije kako bi pokušao da sakrije svoj identitet.

miloš lukić selakfoto: Nemanja Nikolić

Na zakazano ročište jutros je došao i okrivljeni Miloš Lukić Selak, koji je, takođe, imao kapu na glavi i crnu hirušku masku na licu. Podsetimo, Lukić Selak se brani sa slobode, uz zabranu napuštanja mesta boravišta, kao i meru obaveznog javljanja policijskoj stanici.

optuženi doša sa prijateljima i pokušao da se sakrijefoto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, do prekida današnjeg ročišta došlo je zbog neprimerenog ponašanja pojedinih advokata, a sudija je rekla da će pretres biti nastavljen sutra.

belivuk i miljkovićfoto: Kurir.rs

Belivuk, Miljković i njihovi vojnici 17. oktobra 2022. seli su na optuženičku klupu najveće sudnice u Specijalnom sudu u Beogradu gde su prvi put javno iznosili svoju odbranu. Beogradska ispostava kavačkog klana uhapšena je 4. februara 2021. godine u velikoj akciji koja je izvedena u sardnji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Kurir.rs)