Foto: EPA / Ronald Wittek

dolijao

PREVARANT IZ SRBIJE UHAPŠEN PO MEĐUNARODNOJ POTERNICI: Jurile ga nemačka, austrijska i italijanska policija, a evo kako je VARAO

Crna Hronika

Nemačka policija uhapsila je po međunarodnoj poternici Srbina (24) koji je kupovao luksuznu robu falsifikovanim novcem.

Ovaj mladić uhapšen je tokom opsežne akcije italijanske, austrijske i nemačke policije nakon što je od jednog austrijskog državljanina (28) falsifikovanim novcem kupio skupoceni sat.

Kako prenose austrijski mediji, njihov državljanin je preko interneta ponudio na prodaju skupoceni sat a na oglas se kao zainteresovani kupac javio srpski državljanin.

- Nakon razmenjenog kupoprodajnog ugovora i fotokopije ličnih dokumenata koje je Srbin poslao Austrijancu pao je dogovor da se nađu u jednom mondenskom restoranu u Italiji kako bi kupac platio i preuzeo sat. Kada se Austrijanac vratio kući shvatio je da je za sat petocifrene vrednosti dobio bezvredan falsifikovan novac. Srbin prevarant uhapšen je po međunarodnoj poternici u Nemačkoj i predat je austrijskim vlastima a sumnja se da je deo organizovane grupe prevaranata koja se bavi isključivo kupovinom skopocenih predmeta - pišu austrijski mediji.

Prevarant se nalazi u zatvoru u Austriji i u toku je detaljna istraga povodom ovog incidenta ali i drugih prevara vrlo sličnih ovoj u koji je možda upleten mladić iz Srbije sa ciljem da se otkriju i njegovi saučesnici.

(Kurir.rs/Blic)