Foto: Kurir/M.S., Facebook Printscreen

DONEO ŽENI KESE IZ RADNJE, ONDA IZREŠETAN ISPRED KUĆE: Ukinuta presuda za ubistvo u niškom Beverli Hilsu! Mitić bio osuđen, ali...

Crna Hronika

Rešenjem Apelacionog suda u Nišu usvojena je žalba optuženog Darka Mitića i njegovih branilaca, ukinuta je presuda Višeg suda u Nišu iz 25. jula. 2022. godine, zbog krivičnog dela teško ubistvo, saopštio je danas Apelacioni sud u Nišu.

Mitić se sumnjiči da je u niškom naselju "Beverli Hils" ubio Miloša Radojkovića (25). Sačekuša u kojoj je Radojković ubijen dogodila se 20. novembra 2019. godine.

"Te kišne večeri Miloš je došao motorom do kuće i uneo supruzi kese s namirnicama. Kada je izašao napolje, bio je zasut mecima iz pištolja CZ 99. Na njega je ispaljeno deset metaka, a onaj u grudi je bio koban", podseća izvor Kurira.

Darko Mitićfoto: Facebook Printscreen

U saopštenju Apelacionog suda se navodi da je predmet vraćem prvostepenom sudu na ponovni postupak.

"Zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka - nerazumljiva izreka i da presuda nema razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja, predmet se vraća na ponovni postupak. Istim rešenjem, prema optuženom je produžen pritvor do dalje odluke prvostepenog suda", saopštio je ovaj sud.

Miloš Radojkovićfoto: Printskrin/Facebook

Za ubistvo Radojkovića, Mitić (35) je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Sud je Mitiću izrekao kaznu od 18,5 godina zbog ubistva, kao i dve i po godine zatvora zbog nošenja oružja, te je jedinstvenom kaznom osuđen na 20 godina. Mitića je teretila čaura koja je nađena pored tela pokojnog Miloša, a na kojoj je nađen njegov DNK trag po analizi Instituta za sudsku medicinu u Nišu.

Kako je osumnjičeni naveo, sa Milošem je bio dobar drugar, čak su se i porodično posećivali, a onda je došlo do razlaza bez nekog naročitog razloga.

Kurir.rs/M.S.