Foto: Printscreen/RTS

IZDVOJIO SE

FAVORIT MARIJE ŠERIFOVIĆ RAME UZ RAME S KEJTI PERI: Luke Black prošao u finale PZE, NE ŽIVI U SRBIJI, a evo gde je rođen

Pop kultura

Tridesetogodišnji Čačanin Luka Ivanović, poznatiji pod umetničkim imenom Luke Black, jedan je od glavnih favorita takmičenja ''Pesma za Evroviziju'', čije je prvo polufinalno veče održano sinoć, a on se plasirao u finale.

Luke Black je kročio na scenu RTS-a na Košutnjaku, a scenografija i maske koje je pripremio za nastup pesme ''Samo mi se spava'' odmah su izazvali brojne reakcije.

foto: Damir Dervišagić

Njegov performans podrazumevao je i elemente iz popularnih video igrica, a plasirao se u finale, koje će biti održano u subotu.

Luka se prvi put predstavio javnosti u maju 2014. godine, u okviru jednog festivala, kada je i premijerno izveo singl „D-Generation“, a potom snimio još pet singlova na engleskom jeziku, a borio se za odlazak na Evroviziju 2016. godine.

foto: Printscreen/RTS

Njega su primetili predstavnici producentske kuće "Universal Music", te ga pozvali u svoju kancelariju u Beogradu kako bi razgovarali o saradnji. Prvi je solo izvođač iz Srbije koji je dobio ekskluzivni ugovor sa ovom kućom, koja u svojim redovima danas ima Bili Ajliš, Halsi, Kejti Peri i mnoge druge svetske zvezde. Živi u Londonu, gde se i školovao.

foto: Profimedia

Inače, tokom sinoćnjeg prenosa "Pesme za Evroviziju" oglasila se i jedina srpska pobednica na Evroviziji, Marija Šerifović, koja je Luku izdvojila kao svog favorita.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video: