Foto: Uprava policije, Teodora Orlandić

užas

OVO JE PODGORIČANIN KOJI SE RAZNEO U SUDU: Imao debeo dosije, švercovao kokain, nasrtao na policajce FOTO, VIDEO

Crna Gora
> 17:07h

Tridesetdevetogodišnji M. B. (39) koji je stradao nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, od ranije je poznat policije.

FOTO: Teodora Orlandić
FOTO: Teodora Orlandić
FOTO: Teodora Orlandić
FOTO: Teodora Orlandić
FOTO: Teodora Orlandić
FOTO: Teodora Orlandić
FOTO: Foto: Mondo.me
FOTO: screenshot Vijesti online
FOTO: Uprava policije

On je kako pišu Vijesti osuđivan zbog napada na policijske službenike, falsifikovanja, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga....

On je tačno pre pet godina, odnosno u martu 2018. godine priveden na graničnom prelazu Dobrakovo, zbog pokušaja krijumčarenja 1,1 kilograma kokaina i 292,8 grama heroina.

foto: Uprava policije

Kako je pisao crnogorski Standard, on je tada otkriven kada su ga zaustavili pripadnici granične policije u automobila marke Lančia kojim je upravljao Bulatović i prilikom pretresa u njegovom džepu pronašli zamotuljak sa marihuanom količine 3,6 grama.

Nakon toga, kriminalistički tehničari su detaljnim pretresom u specijalno napravljenim bunkeru pronašli jedno veće pakovanje oblijepljeno crnom trakom u kome se nalazila opojna droga kokain u količini od 1127,3 grama, zatim jedno pakovanje u pvc foliji sa 292,8 grama heroina, dva pakovanja tzv. smese ukupno 1069,3 grama.

Da podsetimo M. B. je, kako je rečeno iz Uprave policije, oko 11.35 satiušao na prva vrata Osnovnog suda, te da je bombu aktivirao u međuprostoru između dvoje staklenih vrata zgrade.

Eksplozivna naprava je aktivirana u holu suda na prizemlju gdje se nalaze šalteri za rad sa strankama, pisarnice, a u prisustvu velikog broja zaposlenih i građana. Na lice mjesta je pristupila policija i služba hitne pomoći, pri čemu je uviđaj i dalje u toku- navodi u saopštenju.

Lekarsku pomoć nakon eksplozije u Kliničkom centru Crne Gore potražilo je osam osoba. Direktorka KCCG Ljiljana Radulović kazala je da pet pacijenata ima povrede, i da su četiri pacijenta primljena na dalje bolničko lečenje.

Predsednica Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović kazala je da su već godinama upozoravali na bezbednost u toj ustanovi. Ona je novinarima kazala da je današnji slučaj mogao da bude "mnogo gori".

Kurir.rs/Vijesti