Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

HUMANITARNA POMOĆ

VRTIĆ JE ZAMENIO TERAPIJAMA I STIMULACIJAMA Napredak za bolje sutra postoji, ali je malom Lazaru sada potrebna NAŠA POMOĆ

Društvo

Lazar Stojković iz Knjaževca, rođen je 2019.godine kao terminsko dete.

Usled komplikacije na porođaju, guši se u stomaku i rađa bez srčane radnje i disanja. Nakon reanimacije, hitno je prebačen na odeljenje intenzivne nege u Nišu, a potom na odeljenje neonatologije do svog drugog meseca.

Posle otpusta iz Niša, preglede i kontrole nastavlja u Beogradu na Institutu za majku i dete, kao i u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Lazi je usled nedostatka kiseonika mozak pretrpeo oštećenja, sa godinu dana dobija dijagnozu cerebralne paralize i hipoplaziju očnog nerva.

FOTO: Humanitarna fondacija Pokreni život
FOTO: Humanitarna fondacija Pokreni život
FOTO: Humanitarna fondacija Pokreni život
FOTO: Humanitarna fondacija Pokreni život

Od samog rodjenja počinje borba, od otežanog gutanja, zbog odsustva akta gutanja i sisanja pa do dan danas. Od desetak dijagnoza koje je imao na otpustu je došao na dve, cerebralna paraliza i hipoplazija očnog nerva.

Vrtić i igraonice zamenilo je raznoraznim terapijama i stimulacijama.

Napredak postoji, zahvaljujući konstantnom radu.

Potrebna su sredstva za nastavak rehabilitacije, odlazak u Rusiju dva puta godišnje, pomagala, suplemente, tretmani defektologa, somatopeda i tiflologa, putni troškovi i smeštaj u Srbiji i inostranstvu, kako bi Laza napredovao i imao lepšu i bezbrižniju budućnost i detinjstvo.

Pomozimo Lazi!

Slanjem SMS poruke 77 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001516325-83

Uplatom na devizni račun: 160-6000001517916-63

IBAN: RS35160600000151791663

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Kurir.rs