Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia, AP Kamran Jebreili

NEPRAVEDNO

GDE JE OVDE BILO KAKVA LOGIKA? Dok Novaku SAD zabranjuje ulazak, sportista osvojio medalju ZARAŽEN KOVIDOM pa se time javno hvalio

Tenis

Na dan kada je postalo definitivno jasno da Novak Đoković neće moći da igra na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama, sportista iz Norveške je otkrio da je osvojio zlatnu medalju dok je bio pozitivan na korona virus.

Srpskom teniseru nije odobren ulazak u Ameriku zbog odluke da ne primi vakcinu protiv virusa, pa mu je tako, drugu godinu zaredom, uskraćeno učešće na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, dok u isto vreme, drugi sportisti mogu da se takmiče čak i zaraženi.

Norveški biatlonac, Johanes Bo, pobedio je na trci u Novom Mestu (Slovenija), a potom je za televiziju "Norveška TV2" otkrio da je na dva od tri testa dobio pozitivne rezultate.

"Učestvovao sam u trci jer sam bio vodeći nakon sprinta i želeo sam pobedu", rekao je Bo.

Njegov brat Tajri je bio drugi u sprintu i takođe je imao pozitivan rezultat. Obojica su bili bez simptoma, a Međunarodna biatlonska federacija (IBU) ne zabranjuje spotistima pozitivnim na korona virus da učestvuju u trkama.

"To je bila njihova odluka. Naš lekar je rekao da ako nemaju simptome, nemaju temperaturu i samo su pozitivni, njihova je stvar da li žele da se takmiče ili ne", rekao je Zigfred Mazet, selektor Norveške.

foto: AP Photo/Kamran Jebreili

U isto vreme, Đoković je morao da se povuče iz žreba za masters u Indijan Velsu jer mu nije odobren ulazak u SAD zbog pravila vlasti vezano za dolazak u tu državu.

Iako je potpuno zdrav, Novak ne može da dođe u Ameriku i ne može da zaigra u Indijan Velsu i Majamiju, na turnirima koje je ukupno osvajao 11 puta u karijeri.

Kurir sport