Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić

Tragična sudbina

PREŽIVEO POKUŠAJ UBISTVA, HAPSILI GA ZBOG NAMEŠTANJA PA GA OSLOBODILI: Burna prošlost tragično preminulog fudbalera Crne Gore

Fudbal

Tragična vest za crnogorski fudbal danas je potresla region. Milenko Nerić, nekadašnji fudbaler Sutjeske preminuo je od posledica kratke bolesti.

Nerić je imao veoma buran život, a čitavu karijeru proveo je u Crnoj Gori, a od dresa Sutjeske, u kojoj je napravio prve ozbiljnije fudbalske korake, put ga je vodio ka Mogrenu iz Bara, Rudaru iz Prevalja, potom ponovo u Nikšić gde je igrao za Sutjesku, zatim Čelik iz istog grada, Berane, Bokelj, u kom je 2016. godine i završio karijeru.

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore, koji je za „đetiće“ odigrao jedan meč, i to prijateljski, u kom je njegova reprezentacija poražena 3:0.

Takođe, u Evropi je zabeležio četiri nastupa, sva četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope (nekadašnji Kup UEFA), gde je postigao jedan pogodak i to protiv izraelskog Ironi Kirjat Šmone (17. jula 2008. godine) u okviru prvog kola runde za prolaz u grupnu fazu ovog takmičenja.

Pored fudbala, o Neriću se pričalo i iz nefudbalskih razloga.

Prvo je u septembru 2013. godine tada 25-godišnji Nerić za dlaku izbegao smrt kada je Andrija Marković, u tom momentu 28-godišnji Nikšićanin, pokušao da ga ubije ispred jednog kluba u Nikšiću. Nerić je tada ranjen u ruku, a Marković je uhapšen u novembru iste godine, nakon čega je osuđen na tri godine zatvora.

U martu 2018. godine policija Crne Gore privela petoricu fudbalera zbog sumnje da su nameštali utakmice, među kojima se našao i Nerić. Pet meseci kasnije, obustavljen je postupak protiv njih zbog nedostatka dokaza.

Podsećamo, Nerić je preminuo nakon kraće bolesti u 36. godini.

(Kurir.rs, Nova)