Foto: Starsport

trenerski globtroter

SADA JE ZVANIČNO, LALATOVIĆ PONOVO U NOVOM SADU: Izjednačio je rekord Kize Milinkovića po broju klubova koje je vodio

Fudbal

Nije mnogo mirovao Nenad Lalatović, nakon što je raskinuo saradnju sa niškim Radničkim. Vrlo brzo je pronašao novi posao.

foto: Starsport/Srđan Stevanović

Popularni Lala je od četvrtka 9. marta 2023. godine novi trener Mladost GAT iz Novog Sada. Debitovaće Nenad Lalatović u subotu od 18.00 časova, u gostima Spartaku iz Subotice. Radiće do kraja sezone.

Ponovo je preuzeo klub koji se bori za opstanak, kao i prošle sezone kada je od ispadanja spasio Radnički 1923 iz Kragujevca. Mladost GAT je u seriji od četiri poraza, a jedinu pobedu zabeležili su nad Partizanom u Humskoj, kada je bilo 4:0.

Nenad Lalatović izjednačio je rekord Zorana Milinkovića po broju klubova koje je vodio u elitnom rangu - ukupno osam. Mladost GAT mu je deveti klub u karijeri u Superligi. Debitovao je na klupi Voždovca, a potom je vodio Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Vojvodinu sa kojom je osvojio Kup Srbije, Čukarički, Radnički iz Niša i Radnički iz Kragujevca.

Trenersku karijeru počeo je u nižim ligama, u Sremu iz Sremske Mitrovice, a radio je i u Proleteru iz Novog Sada. Imao je i kratku epizodu u inostranstvu, kada je u Saudijskoj Arabiji bio trener ekipe Al Batin. Sezonu je počeo u Republici Srpskoj, u BiH, kada je bio na čelu Borca iz Banjaluke.

Kurir sport