Darko Mladić, Foto: Profimedia/Peter Dejong

Ratko Mladić proslavio 80. rođendan

EVO KAKO JE RATKO MLADIĆ PROSLAVIO 80. ROĐENDAN! Sin generala otkrio: Napravili smo palačinke, ali njemu je bilo bitno SAMO JEDNO

Društvo

General Ratko Mladić juče je proslavio 80. rođendan. Haški tribunal podigao je 1995. godine optužnicu protiv generala Mladića, koji je uhapšen 26. maja 2011. godine u selu Lazarevo kod Zrenjanina, a pet dana kasnije je izručen Haškom tribunalu.

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića ispirčao je danas putem video poziva u kakvom je stanju Ratko Mladić.

- On ima pravo na posetu lekara sa strane, ukoliko on i mi porodice to isfinansiramo sami. Njega leči medicinska služba tribunala, i oni se ponašaju autonomno u smislu da su dosta otporni od saveta lekara. Veoma teško smo došli do dokumentacije lekara, i do toga da uvaže naše savete i preporuke o promeni terapije, jer su na kraju dana, ipak, oni ti koji mu pružaju lekove. Naši lekari mogu da dođu u posetu i izvšre uvid u dokumentaciju. Imaju obavezu da generalu, a i članovima porodice da daju dokumentaciju, ali se to uglavnom događa zakasnelo - rekao je.

Podelio je odnos čuvara prema Ratku Mladiću.

- Čuvarske službe veoma su korektne prema njemu. Oni rade svoj posao i korektni su prema Generalu, kao što je i on prema njima. U jednom periodu bukvalno je bio sam sa čuvarima i u tim uslovima logično je da napraviš najbolje odnose sa svima. U smislu njihovih dužnosti imaju veoma dobre odnose. Sve u svemu čuvarske službe su veoma kvalitetne i ja sam im zahvalan na tome - rekao je.

Viđaju se utorkom i četvrtkom preko platforme.

- Viđamo se utorkom i četvrtkom preko platforme, a čujemo se svaki dan. Imamo najsvežije informacije o tome kako se on oseća - rekao je, podelivši na koji način su proslavili Mladićev rođendan.

- Vidite nama je svako viđenje sa njima proslava. Što se tiče samog jučerašnjeg dana i njegovog rođendana, spremili smo ručak, neke palačinke ništa specijalno, ali nama je najbitnije bilo da smo sa njim i njemu je jako bitno da sve nas vidi - rekao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.