Foto: Pokrainska Vlada Vojvodine

Mirović na obeležavanju 85. godišnjice Doma učenika „Brankovo kolo“

Vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 85. godišnjice Doma učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ u Novom Sadu i tom prilikom obišao objekat kako bi se upoznao sa uslovima života i rada učenika i zaposlenih.

„Uverio sam se danas da je stanje u Domu veoma dobro. Već na prvi pogled vidim da uprava i zaposleni odlično održavaju ovaj objekat. Tu smo da pomognemo da unapredimo uslove i da poručimo roditeljima da mogu biti bezbrižni kada svoju decu iz manjih sredina upute na školovanje u Novi Sad i smeste ih u ovaj dom kako bi mogla da uče i da izgrađuju sebe, svoje znanje i postanu najbolji članovi našeg društva“, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada je, zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada, uložila znatna finansijska sredstva u prvu fazu rekonstrukcije fasade Doma.

„Sada nastavljamo sa tim poslom pa će u narednih nekoliko meseci i unutrašnji deo fasade biti rekonstruisan. Povećaćemo energetski razred ovog objekta, a uložili smo i u izgradnju kanalizacione mreže u ovom kompleksu”, istakao je Mirović.

Nakon obilaska soba, toaleta i domske kuhinje pokrenuta je inicijativa za dogradnju Doma radi proširenja kapaciteta i standarda učenika, za šta će sredstva u narednoj godini obezbediti Pokrajinska vlada.

Predsednik je izjavio da u drugoj polovini godine počinju radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu i sportske hale u okviru Gimnazije „Laza Kostić“ na Telepu.

„Osnovan 1938. godine, menjao je nazive, ali uvek je imao isti zadatak – da učenicima, kojih je više od 400, uz najbolji smeštaj i ishranu, u vaspitnom i konstruktivnom radu pruži podsticajne uslove za sticanje znanja i veština“, izjavila je direktorka Doma Jasmina Švonja, i zahvalila Pokrajinskoj vladi na podršci.