Foto: Printskrin/Jutjub

bahato i bolesno

TUĐMANOV PRIJATELJ I BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IDE U ZATVOR: Suđeno mu je za jezivo silovanje. Ne gine mu robija! A, ima 63 GODINE!

Ostali sportovi

Bio je najbolji sportista Jugoslavije, olimpijski šampion iz Seula 1988, miljenik Franje Tuđmana, omiljeni sportista u Hrvatskoj, a onda je posrnuo.

foto: Printskrin/Jutjub

Nekadašnji najbolji bokser Jugoslavije Damir Škaro (63) danas je pravnosnažno osuđen na dve ipo godine zatvora. Posle niza odlaganja i 15 održanih ročišta, Damir Škaro proglašen je krivim za polno uznemiravanje i silovanje bivše koleginice u preduzeću "Autokluba Siget".

Damiru Škaru ne gine robija, čeka ga zatvorska ćelija u naredne dve ipo godine, a moraće i da plati sudske troškove i veštačenja u visini od 3.787 evra. Bivši bokser politički je veoma moćan čovek u Hrvatskoj. Niz godina bio je poslanik partije HDZ u Saboru, a dok je Franjo Tuđman bio živ, upravo je Damir Škaro bio jedan od njegovih sportista miljenika. Bliskost sa hrvatskim diktatorom i bivšim generalom JNA Tuđmanom, kao i vrhom katoličke crkve u Zagrebu, te bivšom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, Škaro je dobro naplatio u vremenu posle rata, kada je postao veoma uticajan u novom hrvatskom društvu.

Zagrebački portal o "slučaju Damir Škaro i silovanje" piše:

Prijavu protiv Škara za silovanje podnela je lekarka nakon što joj je žena zaposlena u "Autoklubu Siget" ispričala da ju je početkom avgusta 2019. godine bivši olimpijski šampion u boksu seksualno napastovao u službenim prostorijama. Žena je svedočila i detaljno opisala silovanje.

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i levu ruku gurnuo u brushalter. U jednom trenutku uspela je da se iščupa i rekla mu da stane. Ali, bokser je nije poslušao.

- Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi šta želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati - svedočila je žena.

Index dalje piše - Kako nije mogla da se oslobodi, Škaro je tada počeo da joj gura ruku u spolovilo. Nesrećna žena dodala je da je Škaro posle silovanja pokušao da priča sa njom i da joj se izvini. Potom joj se javio jedan od prijatelja Damira Škara i nudio joj 80.000 evra da ćuti o svemu.

Damir Škaro je tokom suđenja negirao krivicu, čak i kada je bio razotkriven činjenicama, lekarskim nalazima, veštačenjem i svedočenjem nesrećne žene.

Kurir sport/Indeks