Foto: Printscreen TikTok

SAD SU SREĆNI I ZADOVOLJNI

DOZLOGRDILO IM DA PLAĆAJU KIRIJU, PA SE PRESELILI U KOMBI: Napravili pravi RAJ NA TOČKOVIMA i srezali TROŠKOVE, a evo od čega žive

Zanimljivosti

Tom i Ejmi iz Velike Britanije žive u kombiju koji su preuredili 2019. godine. Želeli su da iskuse minimalistički život sa što manje troškova.

Danas detalje o privatnom životu i savete o ovakvom načinu života objavljuju na društvenim mrežama, gde ih mnogi s velikim interesovanjem prate.

U mnoštvu video snimaka pokazuju kako izgleda njihov mobilni dom koji ima malo kupatilo, majušnu kuhinju i slatku spavaću sobu s bajkovitim lampicama iznad kreveta. Tamo se nalaze i kutak za sedenje, police s knjigama... Kažu kako su nedavno zamenili rernu fritezom na vruć vazduh, to im je zgodnija opcija.

Ejmi kaže da je počela da radi kojekakve poslove kad je imala 16 godina, a do 25. je živela s roditeljima pokušavajući da što više uštedi. Osećala se, priznaje, pomalo čudno što je s roditeljima ostala toliko dugo i nije se osamostalila.

- Moglo bi se reći da sam prošla kroz neku krizu "četvrtine života". Svi ti ljudi oko mene izgledali su mi kao da imaju neverovatne živote, idu na divne odmore, žive u savršenim vezama, provode se fantastično, useljavaju u kuće i imaju sve - prisetila se.

- Tad bih se osvrnula na svoj život i videla kako prolazi u kolotečini beskrajnih odlazaka na posao. Odlučila sam da dam otkaz i uzmem godinu dana predaha, radeći samo neke manje poslove kako bih se izdržavala. Osećala sam se sigurnom u sebe jer sam imala već dosta ušteđevine - nastavila je.

Potom je upoznala Toma i zajedno s njim vodila hotel i pab. Ubrzo su shvatili da jedva pronalaze nešto malo slobodnog vremena dok pokušavaju da zarade za sve troškove, poput skupe kirije za stan itd. Odlučili su da kupe kombi i preurede ga u mali mobilni dom. Platili su ga 13.500 funti (oko 15.000 evra) i potrošili još 15.000 funti (oko 17.000 evra) na uređenje.

Kaže da su im sad mesečni troškovi minimalni, nekih 450 funti (oko 500 evra) za osiguranje i kupovinu osnovnih stvari poput hrane i odeće.

Otkrili su i kako sad zarađuju.

- Često zajedno radimo na pretvaranju kombija u domove za druge ljude koji, takođe, žele da žive ovakvim stilom života - kaže Ejmi.

Napominje da život u kombiju ne znači odricanje od "malih luksuza" koji olakšavaju i ulepšavaju život, poput tuša s toplom vodom, grejanja, mašine za veš, frižidera..., prenosi The Sun.

(Kurir.rs/ The Sun)

Bonus video: