Nabavka

Nova oprema za Dečju kliniku za preventivnu stomatologiju

Grad Beograd obezbedio je sredstva za nabavku stomatoloških instrumenata sa pratećim priborom za potrebe Centra za stomatološko zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama

Beograd
> 00:40h

BEOGRAD – Klinika za dečju i preventivnu stomatologiju Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu će uz nove stomatološke instrumente najmlađoj populaciji omogućiti bolji i kvalitetniji tretman.

Grad Beograd obezbedio je sredstva za nabavku stomatoloških instrumenata sa pratećim priborom za potrebe Centra za stomatološko zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama.

– S obzirom na značaj koji ova ustanova ima u sistemu zdravstvene zaštite Beograda i Srbije, imajući u vidu činjenicu da se pružaju usluge za posebno osetljivu grupu dece, nastavlja se investicija grada u Kliniku za dečju i preventivnu stomatologiju. Predhodne godine iz gradskog budžeta obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju krova na Klinici za dečju i preventivnu stomatologiju Stomatološkog fakulteta – rekao je sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević.

Centar za stomatološko zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama je od 2004. godine na Klinici za dečju i preventivnu stomatologiju otvoren za rad sa decom sa smetnjama u razvoju.

U Centru se nedeljno u opštoj anesteziji vrši tretman kompletne patologije oboljenja usta i zuba na osam do deset osoba, od najranijeg uzrasta do uzrasta preko 30 godina.