Foto: ATA images

NOVI IZAZOV

OVA PREDSTAVA IZVODI SE 4 DECENIJE, A GLUMCI SADA S NJOM STIŽU U PARIZ! Vesna Čipčić pokazala crteže KLOVNOVA, pa spakovala KOFER

Kultura

Svoju svestranost naša čuvena dramska umetnica Vesna Čipčić odavno je pokazala publici. Jer, gluma je možda najveća strast iz velike lepeze umetničkih izazova kojima se okreće, ali svakako ne i jedina.

foto: Aleksandra Poguberov

Tek što je prošlog ponedeljka, na Svetski dan pozorišta, otvorila izložbu svojih crteža "Moji veseli drugari" u foajeu Beogradskog dramskog pozorišta na Crvenom Krstu, gde je još jednom pozakaza svoje klovnove koje decenijama uživa da stvara, Vesna je počela spremanje na put u Pariz.

Ovoga puta povod za nekoliko dana boravka u Gradu svetlosti jeste gostovanje sa predstavom "Ženski razgovori" koju će u subotu 1. aprila sa kolegama Svetlanom Cecom Bojković i Milanom Cacijem Mihajlovićem izvesti pred publikom u Srpskom kulturnom centru u francuskoj prestonici.

foto: Sonja Spasić, Dragan Kadić

Ovaj komad počeli su da izvode 8. marta 1984. godine i svaki put tokom skoro četiri decenije iznova izlaze pred publiku s novim ushićenjem.

- Sećam se da je to bilo po preporuci glumice Radmile Savićević. Toliko je davno bilo kad smo počeli da je radimo da sebe gotovo da ne mogu da dovedem u vezu s Vesnom od pre trideset i nešto godina. Bila sam još devojka, nisam bila ni mama... Ali narod ju je zavoleo i mi je sa zadovoljstvom igramo - ispričala je jednom prilikom Vesna koju su, sa njenim kolegama, "Žesnki razgovori" poveli na brojne zanimljive destinacije i van granica naše zemlje.

foto: Vladimir Šporčić

Inače, Vesni nekako po nepisanom pravilu početak proleća ne znači samo dolazak novog godišnjeg doba. Od njenog rođendana 23. marta, nizale su joj se lepe stvari uključujući i izložbu klovnova, do puta u Pariz i novog izvođenja "Ženskih razgovora".

(Kurir.rs)

Bonus video: