Foto: Crown Prosecution Service

urnebesno

A GDE JE? Fotografija iz Liverpula obišla svet, policajac gleda kroz prozor dok kriminalac koga traži stoji iznad njegove glave

Planeta

Urnebesna fotografija iz Liverpula na kojoj policajac gleda kroz prozor, dok kriminalac koga traži stoji iznad njegove glave obišla je svet.

Ilegalni albanski emigrant Edmond Lika (32), u utorak je pred sudom u Liverpulu priznao krivicu za proizvodnju kanabisa. Lika nema stalnu adresu, stan u kojem se uzgajao drogu nije njegov, a policija ga je otkrila pošto je na tu adresu oko podneva stigao bravar kako bi promenio bravu na ulaznim vratima, prenosi Liverpool Echo.

Bravar je primetio kanabis u stanu i odmah pozvao policiju. Kasnije tog poslepodneva, policija je pretražila posed, veliku kuću u nizu, i otkrila da se u šest prostorija nalazi postrojenje za uzgoj kanabisa od najmanje 200 biljaka, opisano na sudu kao "sofisticirana operacija".

Policija je pronašla dokaze da je neko tu živeo i rekla da "nema sumnje da je to bio ovaj optuženik".

Lika je, naime, pokušao da pobegne od policije tako što se popeo kroz krovni prozor i sakrio se. Urnebesna fotografija na kojoj policajac gleda kroz prozor, a on stoji iznad njegove glave obilazi svet.

On je ipak pronađen uhapšen, a isprva je negirao da je upleten, ali je rekao da je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao brodom preko kanala u septembru prošle godine, u nadi da će promeniti život i pronaći posao. Kako je rekao, za to putovanje je platio 5000 evra.

Lika je osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora, a određeno je i oduzimanje i uništavanje droge i pribora.

(Kurir.rs/Liverpool echo)