Foto: Printscreen Instagram

polemika na društvenim mrežama

ODVELA SVOJU BEBU NA OPERACIJU, PA OPTUŽENA DA JE ČUDOVIŠTE Mališan se rodio sa RETKOM BOLEŠĆU, majka tvrdi da je učinila najbolje

Planeta

Bruk Atkins, 33-godišnja majka dvoje dece iz Australije, podvrgla je laserskom uklanjanju hemangioma svoje drugo dete, malog Kingslija, piše Dejli mejl.

Kada se rodio, Bruk i njen partner Keven Volas primetili su da dečak ima hemangiom, koji mu je prekrivao polovinu lica, a pri rođenju mu je dijagnostikovan i glaukom i Sterdž Veberov sindrom.

Atkinsova je odlučila da detetu ukloni hemangiom laserom, a zbog njene odluke internet trolovi su je nazvali čudovištem. Međutim, ona ostaje pri svojoj odluci, tvrdeći da ju je donela uzimajući u obzir najbolji interes deteta.

Hemangiomi uglavnom nisu opasni, ali ako se nalaze na licu, posebno iznad oka, mogu biti pokazatelji glaukoma i Sturge-Veberovog sindroma. Mogu izazvati napade i druge zdravstvene probleme, a glaukom može izazvati slepilo.

„Stvar kod hemangioma je da su progresivni, što znači da će se vremenom menjati i potamniti“, rekla je Bruk, koja je takođe majka dvogodišnje Amarni.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)