Foto: Starsport

OTKAZ

SMENJEN I ŠESTI SELEKTOR U ČETIRI GODINE! Stevanović vodio Srbiju samo osam utakmica, FSS odlučio da prekine saradnju

Fudbal

Reprezentacija Srbije uzrasta do 21 godine ostala je bez selektora pošto je Fudbalski savez Srbije odlučio da smeni Gorana Stevanovića.

To znači da će mladi tim Srbije dobiti sedmog trenera u poslednje četiri godine.

Prema informacijama "Mozzart sporta", Goran Stevanović više neće obavljati funkciju selektora, a preostalo je samo da se postigne sporazum oko prekida saradnje.

Razlog za promenu su loši reuzltati i igra reprezentacije koja je pod Stevanovićem odigrala četiri prijateljska i četiri takmičarska meča.

Srbija je pobedila Makedoniju i Jermeniju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje su završene neuspehom, a doživela je poraz od Francuske i Italije (prijateljska utakmica).

foto: Starsport

Utakmica protiv Farskih Ostrva u kvalifikacijama je završena remijem, kao i susret sa Kiprom, dok su bez pobednika završeni i prijateljski mečevi protiv Makedonije i SAD.

Stevanović je U21 tim preuzeo od Aleksandra Rogića, u trenutku kada je ekipa imala male šanse za plasman na Evropsko prenstvo.

Uprkos tome FSS je odlučio da ne pruži Stevanoviću šansu da u narednom ciklusu napravi bolji posao.

Pre Stevanovića, od odlaska Gorana Đorovića 2019. godine, na poziciju selektora dolazili su Nenad Milovanović, Ilija Stolica, Živko Živković i Aleksandar Rogić.

Kurir sport