Foto: Shutterstock

tresao se daleki istok

JAK ZEMLJOTRES POGODIO KAMČATKU 6,0 PO RIHTERU: Na nekim kućama i zgradama pojavile se i pukotine

Planeta
> 09:05h

Na nekim kućama na Kamčatki nakon jakog zemljotresa pojavile su se pukotine, saopštila je pres-služba Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije za teritoriju Kamčatke.

Prema Kamčatskom ogranku Geofizičkog istraživanja Ruske akademije nauka , zemljotres magnitude 6,9 pogodio je region. Epicentar zemljotresa bio je 48 kilometara od Petropavlovsk-Kamčatskog, na dubini od 99,5 kilometara. „Postoje informacije o oštećenju maltera i pukotinama na nekim zgradama“, rekao je Juri Kartašev, vd šefa odeljenja.

Istraživanja zgrada su u toku. Lokalnim društvenim mrežama kruži video na kojem se vide pukotine u zidovima bolnice. Prema natpisu, snimak je snimljen u gradskoj dečijoj klinici. "Jako, veoma snažno. Uopšte, ovo se odavno nije osetilo!" kaže glas preko.

Kako je na Telegram kanalu primetio guverner regiona Vladimir Solodov , mnoge zgrade su oštećene - pojavile su se pukotine, gips se srušio, ploče su pale sa zidova. " „Iz jedne od zgrada u Petropavlovsku Kamčatskom, komadići betona su pali na ulicu i, na sreću, nisu nikome povredili“, navodi se u publikaciji.

Kurir.rs/RIA Novosti