Foto: Kurir/T.I.

JOŠ SAMO TRAVA: Evo kako napreduju radovi na izgradnji novog stadiona u Loznici, tu bi moglo da se igra finale Kupa (FOTO)

Fudbal

Radovi na novom fudbalskom stadionu u Loznici, rađenom po UEFA 4 standardima, trebalo bi uskoro da budu gotovi, kažu na ovom trenutno najvećem lozničkom gradilištu. Užurbano se radi svakodnevno, a nije se mirovalo ni uprkos snegu i zimi u proleće.

Montiranje sedišta sa naslonom na svim tribinama je okončano, semafor je postavljen iznad istočne, a još jedan ide iznad južne tribine koja je jedina još ostala da se kompletno "pokrije" brisolejima (spoljašnja zaštita). Na zapadnoj strani, ispod svečane lože, nameštaju se stolice i "kućice" gde će se nalaziti rezervni igrači i stručni štab ekipa, asfaltiran je veliki parking prostor ispred glavnog ulaza na zapadnoj strani stadiona na kojoj su predviđeni glavni sadržaji, pored ostalih, prostorije sa konferencijskim i medijskim salama i televizijski studio.

foto: Kurir/T.I.

Najveći preostali posao je postavljanje hibridne trave, pripreme terena su obavljene, ali je najpre nestabilna bila "baba Marta", a sada je i april obeleo sa jutarnjim minusom što nikako nisu uslovi za prostiranje "zelenog tepiha". Kada će sve biti skockano nezahvalno je prognozirati uz ovakve vremenske (ne)prilike, ali se na stadionu nadaju da bi posao trebao da bude završen do 20. aprila.

foto: Kurir/T.I.

Podsetimo, loznički stadion rađen po UEFA 4 standardima, jedini ima tribine u dva nivoa od onih koji se trenutno grade u Srbiji, (u Zaječaru i Leskovcu) a prema projektu imaće 8.067 mesta za gledaoce. Ukupna bruto izgrađena površina ovog objekta, započetog pre nešto više od godinu i po dana i trenutno najvećeg gradilišta u Loznici, biće oko 27.000 metara kvadratnih.

foto: Kurir/T.I.

Ovoga proleća Loznica će sigurno dobiti moderan sportski objekat na kome će moći da se igraju i međunarodne utakmice. Inače, juče se pojavila nezvanična informacija da će na lozničkoj lepotici, 24. maja, možda biti odigrano finale Kupa Srbije što bi bilo odlična vest za ovdašnje ljubitelje fudbala da na završnici našeg najmasovnijeg takmičenje napune novi "Lagator"

Kurir.rs/T.I.