Foto: Hanna Kuprevich / Alamy / Alamy / Profimedia

MIKROBIOLOG SPROVEO EKSPERIMENT

CEO ŽIVOT POGREŠNO PUŠTATE VODU U TOALETU: Evo kako se to PRAVILNO RADI i zašto je VAŽNO da to poštujete (VIDEO)

Zanimljivosti

Američki mikrobiolog Tim Kol (32) otkrio je koliko je kupatilo prljavo pre i nakon puštanja vode u WC šolji. Napravio je eksperiment i zaključio da bi poklopac WC šolje morao da bude spušten pre puštanja vode.

Kol je želeo da zna kako svakodnevne aktivnosti u kupatilu utiču na kvalitet vazduha, pa je zato testirao svoje kupatilo na bakterije. Eksperiment je podelio na društvenim mrežama.

- Radim ovo jer me uvek zanimalo šta se razmnožava oko mene i želeo sam to vizualno da prikažem - rekao je Kol.

Kako bi otkrio koliko je kupatilo zagađeno pre i nakon puštanja vode stavio je Petrijevu šolju na vodokotlić i ostavio poklopac WC šolje podignut 10 minuta. Prvo je testirao kvalitet vazduha pre puštanja vode, a zatim nakon obavljanja nužde i puštanja vode.

Pre puštanja vode šolja je sakupila samo dve bakterijske kolonije, a nakon puštanja vode pet bakterijskih kolonija.

- Ovaj put sam otkrio da vazduh nije ni približno tako prljav kao što sam mislio da će biti - priznao je i dodao da planira da ponovi test.

- Jako sam zainteresovan za povećanje veličine uzorka kako bih utvrdio da li je ovaj test bio samo odstupanje ili vazduh u kupatilu nije ni približno tako prljav - rekao je Kol.

Mnogi u komentarima nisu mogli da veruju da ima onih koji puštaju vodu u WC-u bez spuštanja poklopca, piše New York Post.

- Nekoliko puta sam se već posvađala sa suprugom zbog nespuštanja poklopca, ali evo, sada sam jako srećna što sam saznala da nemam praktično nikakav argument - komentarisala je sarkastično jedna žena.

(Kurir.rs/ New York Post/ 24sata.hr)

Bonus video: