Foto: Kurir televizija

KURIR TV

ŠOK U EMISIJI UŽIVO: BAJA MALI KNINDŽA RECITUJE POEZIJU! Pevač otkrio više o svojim počecima, a onda SVE OSTAVIO U ČUDU (VIDEO)

Stars

Baja Mali Knindža, jedan od najpopularnijih srpskih pevača iz 90-ih godina, i danas ima vernu publiku koja uživa u njegovim pesmama. Rođen kao Mirko Pajčin u Kninu, ovaj pevač je svoju karijeru počeo pevanjem u kafanama i klubovima, a ubrzo je postao poznat širom Srbije i regiona.

Njegova muzika je prepoznatljiva po kombinovanju tradicionalnih srpskih pesama i modernih zvukova, a tekstovi često obrađuju teme iz srpske istorije i kulture.

Pevač je u svom gostovanju kod voditelja Ivana Gajića u Pulsu Srbije otkrio nešto više o svojim počecima.

foto: Kurir televizija

- Ja sam iz čistog zezanja počeo da pevam jer sam pisao jako dobre tekstove, a inače sam bio pesnik. Kada sam osetio da neko ne može da donese to što sam ja hteo, rekao sam da ću ja makar dušu da ubacim u to. Kada sam prvi put čuo "Božić je, pucaju prangije" u Knez Mihailovoj rekao sam da sam uspeo - rekao je pevač i dodao:

- Mnogo je teško bilo u moje vreme. Radio Beigrad 202 napravio je od mene nekog koga znaju. Inače, medijski sam bio jako satanizovan. Ali sam sam napravio sve to gde god dođem je puno. Ima ta neka žica između mene i naroda.

Voditelj je potom podsetio da pevač od svojeg 6. razreda osnovne piše i poezije. Takođe je napomenuo da je pre nego što je uplovio u današnje vode bio roker.

foto: Kurir televizija

- Narodna muzika je bila tu od malena. Tata je svirao neke instrumente, svi dobro pevaju kod mene. Svi Pajčini pišu pesme to nije baš strano. Ali ja sam bio opsednut sa ruskom književnošću, Rusijom i Jesenjinom - pevač je potom i odrecitovao pesmu "Lepotica beše Tanja" od Sergeja Jesenjina što možete videti u videu ispod:

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs