Foto: Shutterstock

nije imao položen vozački

PATROLA VRŠILA RADARSKU KONTROLU, "PEŽO" PROLETEO PORED NJIH: Usledila filmska potera kod Kragujevca, Čačanin DIVLJAO po putu

Crna Hronika

Dana 14.04.2023. godine oko 18:32 časa u Kragujevcu u ulici Kraljevačkog Bataljona kod broja 374 patrola je vršila radarsku kontrolu kada je u navedenom vremenu izmerena brzina putničkog vozila marke "pežo", gde vozač nije postupio po naredbi ovlašćenog službenog lica i nije se zaustavio na dati znak.

Patrola je krenula za vozilom državnim putem 1B reda 24, a zatim 1B reda broj 46, gde je vozač do mesta Bumbarevo Brdo kod skretanja za put za Tavnik izvršio niz prekršaja, dve nasilničke vožnje (preticanje) i još jednom nije postupio po naredbi policijskog službenika, a zatim mu je patrola izgubila trag u mestu Bresnica kod Čačka.

Putem veze, patrola je obavestila o navedenom i nakon raspisane potrage isti je na teritoriji PU Čačak zaustavljen oko 19:45h gde je utvrđeno da se radi o licu od 20 godina iz Čačka, kao i to da isti nema položen vozački ispit, a na PAS testu je bio pozitivan na kokain i amfetamin.

Od strane policijskog službenika PU Čačak lice je zadržano i biće dovedeno do Prekršajnog suda u Čačku, a zatim i do Prekršajnog suda u Kragujevcu, s obzirom da je od lica uzeta izjava na okolnosti gde je isti potvrdio da je učinio navedene prekršaje na teritoriji Kragujevca.

Lice nije bilo pod dejstvom alkohola.

Kurir.rs