Foto: Tim Edukacija

Za menadžere i prodavce nekretnina

BUDUĆNOST TRŽIŠTA NEKRETNINA: Magazin Forbs otkriva aktuelne trendove u svetu nepokretnosti

Edukacija
> 14:58h

Magazin Forbs nedavno je objavio tekst autorke Brende Ričardson na temu trendova za 2023. godinu u svetu prometa nepokretnosti.

U nastavku pronađite pregled 5 ključnih trendova u svetu nekretnina.

1. Popularnost metropola raste

Glavni gradovi će i dalje privlačiti kupce nekretnina, a očekuje se da će se ljudi više okretati gradskim naseljima zbog boljih poslovnih mogućnosti i kulturnih sadržaja.

foto: Tim Edukacija

2. Pametni domovi su sve popularniji

Pametni domovi, koji su povezani sa internetom i koji omogućavaju daljinsko upravljanje, postaju sve popularniji kod kupaca nekretnina.

foto: Tim Edukacija

3. Potreba za smeštajem u zdravstvenim ustanovama je u porastu

Zbog starenja stanovništva i povećanja potreba za zdravstvenom negom, očekuje se da će se tražnja za nekretninama u zdravstvenoj industriji povećati u narednim godinama. Ovo uključuje izgradnju bolnica, domova za stara lica i drugih zdravstvenih ustanova.

4. Energetski efikasni stanovi su na ceni

U skladu sa globalnim trendovima, održivost je sve važnija tema u industriji nekretnina. Kupci nekretnina traže zgrade koje su energetski efikasne, sa niskim emisijama ugljen-dioksida i koje koriste obnovljive izvore energije.

foto: Tim Edukacija

5. Tražnja za fleksibilnim prostorima raste

Pandemija kovida 19 je ubrzala promene u načinu rada i dovela do sve veće potrebe za fleksibilnošću i prilagodljivošću u svim aspektima života. Zbog toga se očekuje da će se u narednim godinama povećati tražnja za fleksibilnim prostorom za rad poput zajedničkog prostora za rad i prostora za rad od kuće.

Ovi trendovi ukazuju na to da će se tržište nekretnina i dalje menjati u narednim godinama i da će se investitori kupci i prodavci morati prilagoditi novim uslovima. Ako želite da postanete uspešan menadžer prodaje nekretnina i iskoristite ove promene, morate steći dobro obrazovanje. Jednogodišnji obrazovni programi vas mogu pripremiti za sve izazove ovog dinamičnog posla i doneti prepoznati sertifikat.

Tim Edukacija