Foto: Shutterstock

NJAM NJAM

NE ZNATE ŠTA ĆETE SA KUVANIM JAJIMA KOJA SU VAM PRETEKLA? Evo jednog neodoljivog jela za kojim su poludeli na mrežama (RECEPT)

Žena

Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način.

foto: Shutterstock

Ovo je jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao.

Sastojci:

Za testo i nadev:

200 g brašna 90g maslaca 70ml vode 5 kuvanih jaja 1 veza mladog luka 150-200g šunke

foto: Shutterstock/Apostolos Mastoris

Za preliv:

5 jaja 200g kisele pavlake 100ml mleka parmezan

Priprema:

Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.

foto: Shutterstock

Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Magazin)

Bonus video: