Foto: Printscreen/7news

sud

VELIKI NEUSPEH U POTRAZI ZA NESTALOM DEVOJČICOM! Nemački sud odustao od suđenja osumnjičenom za otmicu Medlin Meken

Planeta

Glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken neće se suočiti sa optužbama za niz navodnih silovanja, jer se pokrajinski sud Braunšvajg proglasio nenadležnim za suđenje Kristijanu Brikneru.

Ovo predstavlja veliki neuspeh u potrazi za nestalom devojkom. Sud je ukinuo nalog za hapšenje protiv njega, objavio je Bild pozivajući se na advokata Kristijana Briknera, Fridriha Filšera.

foto: Printscreen/7news

Kristijan je u pritvoru od juna 2020. godine, nakon što je imenovan kao glavni osumnjičeni za Medlin nestanak. Na osnovu dokaza koji su otkriveni tokom istrage o Madlin, on je optužen za nekoliko seksualnih delikata navodno počinjenih u Portugalu u vreme njenog nestanka.

U oktobru prošle godine nemački tužioci su optužili Kristijana Briknera za tri krivična dela teškog silovanja i dva dela seksualnog zlostavljanja dece, za navodne zločine u trajanju od 17 godina između 2000. i 2017. godine, premosi San.

foto: Printscreen/7news

„Pre nego što je uhapšen, optuženi je živeo u inostranstvu na svom imanju u Nojvegerslebenu. Činjenica da je poternica ukinuta ne znači da će Kristijan Brikner biti oslobođen. On trenutno služi sedmogodišnju kaznu u Nemačkoj zbog silovanja penzionerke u Portugaliji gde je Medi nestala 2007. godine.

Kurir.rs