Foto: Printscreen/Twitter

hit

CELA FAMILIJA POŠLA NA MORE: Pogledajte kakav čopor DIVLJIH SVINJA tumara Hrvatskom! ŽENA KOJA SNIMA USPELA DA IZGOVORI SAMO JEDNO

Hrvatska

Čopor divljih svinja odlučio je izgleda da prvomajske praznike "provede" na hrvatskom primorju!

Društvenim mrežama kruži snimak, nastao navodno za Dan rada između Opatije i Lovrana, a na njemu se vidi ceo čopor divljih svinja kako usred noći pažljivo prelazi ulicu i to maltene na pešačkom prelazu.

- Isuse - čuje se uznemireni glas žene koja snima čopor divljih svinja koji je iskočio iz mraka.

Loklani mediji navode da su i kod fakulteta u Iki nedavno videli divlju svinju sa šestoro praščića što znači da su se stanovnici šume počeli opasno da se približavaju primorskim delovima Hrvatske.

- Samo u 2023. godini na području Ike gde ima mnogo porodičnih kuća sa velikim okućnicama i baštama imali smo problema zbog divljih svinja koje su već pet puta kopale naše plantaže. To postaje veliki problem i nadležni bi trebalo hitno da se sastanu i odluče šta može da se učiniti. Treba u saradnji sa lovcima pronaći način da se divlje svinje vrate u šumska područja što dalje od ljudi i mora. Sezona je počela rano i turisti ne smeju da se nađu u opasnoj situaciji - rekao je predsednik mesnog odbora Ika i gradski odbornik Opatije Igor Sablić za lokalne medije.

(Kurir.rs)