Foto: Printscreen RTS, EPA/Andrej Cukić

tužni i besni

KTITORI SU CRKVE, ALI NJEGOVOG IMENA NEMA NA TABLI ZAHVALNOSTI Žitelji Dubone traže da se ubicino prezime skloni sa crkve!

Crna Hronika
> 14:35h

Meštani Dubone kažu za Kurir da je porodica pomahnitalog U. B. koji je u četvrtak počinio masakr kada je pobio osam tinejdžera iz svog i susednog sela Malo Orašje, a ranio 13 osoba su donatori crkve u tom selu.

- Izgradnju lokalna crkva koja pripada Šumadijskoj eparhiji, a u kojoj je u nedelju održano opelo za troje ubijenih, delom je finansirala porodica uhapšenog. Oni su pre nekoliko godina donirali novac za radove i za kapiju koja okružuje portu - pričaju meštani Dubone.

crkva u duboni, a pored ploča za ktitore koji su je finansiralifoto: Petar Aleksić

Na ulazu u dvorište crkve sa desne strane nalazi se posveta i zahvalnost ktitorima.

- Ovu kapiju priložište muž i žena B. za zdravlje svoje i svojih sinova. Neka ih Bog blagoslovi - piše na tabli. Meštani kažu da im je čudno i to što su na tabli imena dvoje dece, ali ne i osumnjičenog.

hapšenja u.b. koji je osumnjičen za masakrfoto: Printscreen/Instagram 192_rs

Komšije kažu da ne žele da više ta tabla stoji tu i da će tražiti da se skloni.

- Ljudi su ovde saglasni i imaju na umu da pišu molbu Eparhiji Šumadijskoj kako bi se ta ploča sa natpisom sklonila jer joj tu sigurno više nije mesto - kažu meštani:

- Kako su se osetili ti jadni roditelji kada se održalo opelo u crkvi, a moraju da gledaju tu ploču. Morali su da unesu kovčege sa svojom decom kroz tu kapiju. Nema opravdanja za ovu tragediju i monstruozna ubistva nevinih.

Podsetimo, pomahnitali U. B. kobnog dana, tačnije u četvrtak uveče, otišao je iz svoje kuće, koja se nalazi u selu gde Šepšin do mesta Malo Orašje kako bi počinio masakr navodno jer su u tom selu pričali loše o njegovoj porodici, kada nikog nije zatekao u centru sela u povratku kod spomenika izrešetao tinejdžere koji su slavili đurđevdanski uranak od kojih je pet umrlo usled zadobijenih povreda,a sedmoro ih je ranjeno.

ubijeni mladići iz malog orašjafoto: Petar Aleksić, Privatna arhiva

- Nakon pokolja u Malom Orašju gde je izašao pred njih sa kalašnjikovim i obratio im se rečima "sve ću da vas pobijem", izrešetao ih, a zatim se uputio ka selu Dubona gde se zaustavio kod škole i počeo da puca u sedmoro dece koji su sedeli na klupi u dvorištu. Tu je zverski ubio brata i sestru, i njihovog prijatelja koji je trebalo da se ženi na jesen - podseća izvor i dodaje nakon toga U. b. je pobegao ali se u međuvremenu zaglavio na zemljanom putu koji vodi do sela Šepšin.

ubijeni policajac, njegova sestra i njihov prijatelj u dubonifoto: Petar Aleksić, privatna arhiva

Hodao je peške, a onda pronašao kuću u čiju garažu je došao seo u kola i pobegao ka Malom Požaravcu. Kada je došao u Mali požarevac presreo je taksistu koji je vozio trudnicu, a onda se uputio u selo pored Kragujevca gde se krio celo noć u kokošnjicu svog ujaka. Na salušanju u policiji rekao je da je počinio masakr kako bi zaplašio selo, kao i da nije poznavao svoje žrtve.

(Kurir.rs)