Foto: AP Photo/Manu Fernandez

naklon argentincu

NADAM SE DA ĆE MESI IMATI OPROŠTAJ KAKAV ZASLUŽUJE! Gvardiola: On je najveći svih vremena, učiniće sve da se vrati u Barselonu!

Fudbal

Trener Mančester Sitija Pep Gvardiola ne krije da bi voleo da se Lionel Mesi na leto vrati u Barselonu.

Mesiju uskoro ističe ugovor sa Pari Sen Žermenom i nema nameru da ostane u Parizu. Francuski klub ga je nedavno suspendovao zbog nenajavljenog odlaska u Saudijsku Arabiju, navijači mu zvižde na Parku prinčeva jer nije ispunio njihova očekivanja, pa nema sumnje da jedva čeka da spakuje kofere i napusti Pariz.

Iako se spekuliše da bi karijeru mogao da nastavi u Saudijskoj Arbiji, Pep se nada da će se ipak vratiti u klub sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti.

"Učiniće sve da se vrati u Barselonu. Mesi je najveći igrač svih vremena. U poslednjih 10-15 godina Barselona je doživela pravi "bum", a to bez njega ne bi bilo moguće. Ne govorim o brojkama, nego o njegovom uticaju na igru, lepoti, učinkovitosti, svemu..." kaže Gvardiola i dodaje:

"Nikada ne bih pomislio da će završiti kako je završio. Uveren sam da predsednik Laporta voli Lea, rekao je da Mesi zaslužuje pravi oproštaj. Leo je pomogao našem klubu da postane puno veći nego što je bio kad je on stigao. Kad je čovek takva veličina, moraš mu prirediti oproštaj na pravi način. Otišao je zbog teških finansijskih okolnosti, zbog hiljadu razloga u koje neću ulaziti. Nadam se da će doći dan kada ću biti na svom mestu na Kamp Nou i kada ću moći da ustanem i aplaudiram. Oprostim se od Leao kao igrača Barse na način koji zaslužuje".

Mesi je u dresu Barselone zabeležio 780 nastupa. Postigao je 672 gola i zabeležio 291 asistenciju. Sa katalonskim klubom osvojio je 34 trofeja - 10 titula prvaka Španije i četiri Lige šampiona.

Kurir sport