Foto: YouTube/NBC 10 WJAR

neverica

POLITIČAR UHAPŠEN SA LULOM ZA KREK U RUKAMA: Šokantan snimak drogiranog odbornika digao grad na noge NE ZNA NI GDE SE NALAZI

Planeta

Metju R. Rajli, gradski većnik sa Roud Ajlenda, podneo je ostavku nakon što je zatečen bez svesti i sa lulom za krek u ruci u automobilu.

Policija je člana gradskog veća Krenstona pronašla kako drogiran spava u svom vozilu nešto pre podneva. Na snimku, koji je zabeležila kamera na telu policajca, vidi se Rajli (41) koji nakon što ga je policajac probudio pokušava da sakrije lulu u džep.

- Bukvalno ste se gušili u snu. Dobili smo poziv - kaže policajac.

- Imam apneju u snu. Žao mi je - kaže Rajli.

Policajac mu odgovara da su primetili da je držao lulu za krek u rukama.

Rajli je najpre negirao da ima drogu u svom autu i rekao policajcima da je pušio krek pre polaska na posao u sud. Usledila je međutim pretraga vozila, a nakon što je pronađen narkotik priznao je da se ponovo drogira nakon 13 godina apstinencije zbog "zaista lošeg razvoda".

Odbornik je priznao da ima problem i da je tražio stručnu pomoć.

Na snimku se može videti i kako policija pronalazi fentanil u automobilu. Vozačevo sedište automobila bilo je premazano belim ostacima, a policajci navode na snimku da su osetili miris paljevine.

- Zaista užasna situacija, svima nam je teško, ali moramo da uradimo ono što moramo da uradimo. To će vam pomoći i za mesec dana ćete reći: "Ovo je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila". Gledam vas sve vreme. Ti nisi Met Rejli koga poznajem. Vaše zdravlje i vaše blagostanje vrede više od vaše političke karijere - navodi policajac.

Rajli je podneo ostavku na mesto predsednika Republikanske stranke Krenston po nalogu gradonačelnika Keneta Džej Hopkinsa. Hopkins, koji je takođe republikanac, rekao je da poznaje Rajlija i njegovu porodicu ceo život i pozvao odbornika da se povuče sa svoje funkcije.

- Met će imati vremena da svoju pažnju usmeri na svoje lično blagostanje. To će mu omogućiti da se fokusira na svoju porodicu daleko od važnih obaveza i pažnje na javnim funkcijama - rekao je gradonačelnik.

Predsednica gradskog veća Džesika Marino, demokrata, rekla je medijima da takođe želi da Rajli podnese ostavku i potraži pomoć zbog sebe i porodice, ali i čitavog grada.

Rajli se tereti za nedozvoljeno posedovanje kreka i fentanila.

Pušten je na slobodu pre izlaska na sud 15. juna.

(Kurir.rs/NY post)