Foto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

DRUGO KOLO

PRŠTAĆE DANAS U PARIZU - Nezgodna Italijanka pred okršaj sa Srpkinjom poručila: Protiv Olge očekujem KOMPLIKOVAN MEČ!

Osvajačice turnira u Firenci i Madridu “ukrštaju rekete” u drugom kolu Rolan Garosa; šta kaže protivnica Olge Danilović pred meč?

Tenis

Naredna protivnica Olge Danilović će biti Italijanka Jasmin Paolini – koja je posle osvajanja turnira u Firenci nastavila pobedniči niz eliminacijom favorizovane, iskusne i ove godine dosta uspešne Rumunke Sorane Kirstee.

Komentar na pobedu protiv Kirstee?

To je bila još jedna dobra partija u ovoj seriji – i smatram da je pravi trenutak da konačno prođem i drugo kolo - što do sada nisam uspela. Zadovoljna sam partijom. Mogu reći da nije bilo lako, uspela sam da stisnem – odnosno da se branim - kada je trebalo to da činim.”

Sledeći protivnik će ti biti Olga Danilović?

Već smo igrale jednom, u Majamiju. I ona igra odlično. Uspela je da osvoji turnir u Madridu, zatim se kvalifikovala za Rolan Garos – i očekujem da će meč biti komplikovan. Pokušaću da odigram najbolje što mogu.”

O veoma sporim terenima i lopticama o kojima se dosta priča u Parizu, Jasmin kaže:

Loptice brzo postaju veoma velike. Možda su prošle godine bile mnogo brže na početku. Kada su brze onda su dobre, ali ne treba dosta vremena da postanu spore.”

foto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Koliko je bila važna pobeda u Firenci pred dolazak ovde?

To je bila veoma teška nedelja – jer su svi mečevi bili veoma dugi. Možda je finale bilo lakše, ali bilo kako bilo, sam turnir je bio težak – kao i uslovi za igru. Ipak, zadovoljna sam kako sam rešila te izazove - i postajala sam sve bolja svakim sledećim mečom. Mogla bih reći da je I ova pobeda u prvom kolu Rolan Garosa bila plod dobre prethodne nedelje u Firenci,” zaključuje Paolini pred današnji meč drugog kola protiv naše Olge Danilović.

Kurir sport/Vuk Brajović