Foto: Slobodna Bosna

NIsu imali razloga

Crnogorska policija: Nismo pratili Keljmendija

"Za praćenje neke osobe potrebno je ispoštovati pravne procedure i imati sve osnove za to", kazao je Vuksanović i naglasio da Crna Gora nije i neće biti utočište kriminalaca

Crna Hronika
> 02:04h

PODGORICA - Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović kaže da crnogorska policija nije pratila odbeglog narko bosa Nasera Keljmendija, jer nije imala razlog za to.

"Za praćenje neke osobe potrebno je ispoštovati pravne procedure i imati sve osnove za to", kazao je Vuksanović i naglasio da Crna Gora nije i neće biti utočište kriminalaca.

Vuksanović je Televiziji "Vijesti" kazao da je Crna Gora uvek pokazivala želju i spremnost da sarađuje sa policijskim organima Bosne i Hercegovine po svim pitanjima.

Upitan da li su organi BiH u slučaju Keljmendija pokazali nepoverenje prema institucijama Crne Gore, on je kazao da nije u pitanje poverenja ili nepoverenja, već profesionalni standard.

Crnogorska policija saopštila je ranije da je Keljmendi 10. septembra napustio Crnu Goru i otišao na Kosovo.

Mediji su ranije preneli da se Keljmendi, jedna od glavnih meta u akciji "Lutka", kojom je razbijena najveća kriminalna organizacija u BiH, krije u rodnom gradu Peći.