Foto: LiveMedia / ddp USA / Profimedia

La Liga

EMOTIVNO VEČE U MADRIDU: Benzema se golom oprostio od Reala

Fudbal

Fudbaleri Real Madrida odigrali su danas na svom terenu nerešeno sa Atletik Bilbaom 1:1, u poslednjem kolu Primere i tako zauzeli drugo mesto na tabeli španskog šampionata.

Real je sezonu završio sa 78 bodova, odnosno sa bodom više od trećeplasiranog Atletiko Madrida koji je danas odigrao 2:2 u gostima sa Viljarealom.

Nakon što Bilbao u prvom poluvremenu nije iskoristio penal, poveo je posle samo četiri minuta igre u nastavku pogotkom Sanseta.

Real je, međutim, uspeo da izjednači a strelac na oproštaju od dresa madridskog tima bio je Karim Benzema u 72. minutu sa penala. Odmah nakon postignutog gola, Beznema je zamenjen i ispraćen ovacijama na "Bernabeu".

Osim šampiona Barselone, Reala, Atletiko Madrida i Sevilje kao osvajača Lige Evropa, naredne sezone će u Ligi šampiona igrati i Real Sosijedad koji je slavio na svom terenu protiv Sevilje sa 2:1 i sezonu završio kao četvrti sa 71. bodom.

U Ligi Evropa će igrati Viljareal i Betis, dok će u Ligu konferencija ekipa Osasune koja je pobedila Đironu sa 2:1 i sezonu završila na sedmoj poziciji sa 53 boda. Dvostruki strelac za Osasunu bio je Ante Budimir.

Majorka je na svom terenu savladala Rajo Valjekano sa 3:0 i tako je Primeru okončala na devetom mestu sa 50 bodova.

Odgovor ko će ispasti iz Primere biće poznat posle utakmica koje su na programu od 21.00.

Beta