Foto: Kurir

"JEDINA BORBA KFOR-A I SRBA U KOJOJ SVI POBEĐUJU, SVAKA ČAST MOMCI": Američka ambasada reagovala na snimak iz Leposavića (VIDEO)

SRBI NA KIM
> 20:44h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji reagovala je na snimak na kojem su Srbi ranije danas sa pripadnicima Kfora odmerili snage u nadvlačenju konopca u Leposaviću.

- Jedina borba Kfor-a i Srba u kojoj svi pobeđuju. Svaka čast momci - navodi se u objavi američke ambasade na Tviteru.

foto: Printscreen Twitter

Naime, Srbi u Leposaviću danas su deveti dan zaredom održali miran protest, a na platou ispred zgrade lokalne samouprave nalazilo se oko desetak vozila Kfora, kao i dva oklopna vozila specijalne jedinice policije tzv. Kosova.

Njih je od građana razdvajala metalna ograda, koja je bila obavijena u obruč duplom bodljikavom žicom.

Tik uz tu bodljikavu žicu koju je prošle nedelje postavio Kfor, su kao vid performansa danas bile nastvljene "Radničke sportske igre 2023", koje su počele juče, a te igre se tradicionalno održavaju u Leposaviću već više od 45 godina

Na programu je danas bilo nadvlačenje konopca, fudbal, šah i odbojka. Učesnicima igara su se u jednom trenutku u disciplini nadvlačenje konopca pridružili i pripadnici američkog kontigenta Kfora.

foto: Kosovoonline

Podsetimo, pripadnici Kfora juče su oko podneva uklonili bodljikavu žicu kao znak deeskalacije situacije u Zvečanu. To potvrđuje činjenicu na koju se od početka ukazuje, da Srbi i Kfor nemaju problem na terenu vec da su problem Kurtijevi specijalci.

Primere dobrog odnosa Srba sa pripadnicima Kfora imamo gotovo svakodnevno. Tako se i grčki pripadnik misije Kfor potpisao maturantima na majicama u Zvečanu. Jedan dečak je povodom praznika Sveta Trojica, poklanjao pletene venčiće od trave pripadnicima Kfora, a oni su primili poklone i dečaku uzvratili tako što su mu poklanjali slatkiše.

Srbi su ih takođe nudili kafom i poslasticama.

Kurir.rs