Foto: Fk. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

DRAGAN PERIŠIĆ OSTAJE U ČARAPANSKOM JATU: Napredak rešio pitanje šefa stručnog štaba

Fudbal

I u novoj sezoni Super lige Srbije. Dragan Perišić je uspeo da preporodi ekipu i obezbedi opstanak u eliti srpskog fudbala. Sa njim ostaju i prvi saradnici - Nikola Stojanović i Stefan Carević, a narednih dana stručni štab će biti kompletiran.

Struka je ojačana i izborom Mladena Dodića za sportskog direktora, koji se vratio u svoj matični klub. Kada je u pitanju igrački kadar predstoje značajne promene, jer je pojedincima istekao ugovor. Krstić će svoju karijeru nastaviti na Malti, a ostali su u potrazi za novim angažmanima. Prva lasta koja je sletela u čarapansko jato je Filip Krstić, jedan od najboljih igrača Prve lige Srbije, a stigao je iz Trajala. Slede nova pojačanja, o kojima se za sada samo šuška u kuloarima.

-Jasno je da je svakom igraču danas prioritet inostranstvo i što se tiče svih kojima su ugovori istekli, ja samo mogu da kažem da sam bio prezadovoljan njima, da im se zahvalim što su na najbolji način prezentovali klub i da im poželim sve najbolje u nastavku karijere. Naravno, voleo bih, ukoliko bude mogućnosti, da se sa pojedincima saradnja i nastavi. Očigledno, treba pod hitno da popunimo upražnjena mesta. Svi znamo kakav nam profil igrača treba, s obzirom da smo postavili sistem igre i da mogu odmah da uđu u prvi tim. To je najkompleksniji deo, jer tražimo, ne samo dobre igrače, već i prave ličnosti. Za sada je stigao Filip Krstić, dokazao se na prvoligaškoj sceni, imaće sada priliku i na superligaškoj sceni. U kontaktu smo sa nekoliko igrača i vrlo brzo očekujemo i odgovore, a na probu će doći i nekoliko mladih igrača, kaže šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Napredak počinje pripreme 15. juna. Dogovorene su i prve kontrolne utakmice: 24. juna Čarapani će igrati sa kragujevačkim Radničkim, a 29. sa novim prvoligašem Dubočicom iz Leskovca.

Drugi deo priprema će biti obavljen u Moravskim Toplicama, od 1. do 13. jula, ugovorene su i dve utakmice u Sloveniji, sa rumunskim Petrolulom i mađarskim Debrecinom, a klub je u potrazi za još dva protivnika.

Ž. Milenković / Kurir sport