Foto: Privatna Arhiva

izuzetno

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA U KVIZU NAJSLABIJA KARIKA: Najmlađa i najstarija takmičarka sezone u istoj epizodi!

Zanimljivosti

Sinoćnja epizoda planetarno popularnog kviza Najslabija karika, ostaće zapamćena po jednoj nesvakidašnjoj situaciji.

U istoj epizodi i istom timu, našle su se najstarija i najmlađa takmičarka ove sezone kviza - devetnaestogodišnja studentkinja Jana Đorđević i sedamdesetdevetogodišnja Ružica Berić.

foto: Privatna Arhiva

Ove dve dame, pokazale su sinoć da je ženama, bez obzira na godine i zanimanje, itekako mesto u kvizovima znanja.

Ružica, magistar Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Šapca, ljubitelji kvizova zavoleli su još 2020. prilikom njenog učešća u kvizu Potera. Njene simpatične interakcije sa Jovanom Memedovićem i tragačem Miloradom Milinkovićem danima su komentarisane u medijima i na društvenim mrežama.

foto: Privatna Arhiva

Ružica je tom prilikom jedina ostala u „finalnoj Poteri“. Kao učesnica Najslabije karike, hrabro je stala rame uz rame sa još osmoro takmičara znatno mlađih od nje. Uprkos tome što su je u drugom krugu saigrači izglasali kao najslabiju kariku, Ružica je i ovog puta pobrala simpatije svih u studiju, ali i pored malih ekrana.

foto: Privatna Arhiva

Sa druge strane, najmlađa učesnica kviza, Novosađanka Jana, studentkinja je Medicinskog fakulteta, pokazala je zavidno znanje i stoički se izborila za poziciju u pretposlednjoj rundi, kada su je saigrači Dimitrije i Darko izlgasali kao najslabiju kariku. Ovaj potez voditelj Nikola Kojo, nazvao je političkim, a nju „divnom i hrabrom devojkom“, nakon čega ju je uz zagrljaj ispratio iz studija. Jana je na samom kraju svog učešća poručila svim mladim ljudima da se prijave za učešće u kvizu i prebrode svoje strahove.

foto: Privatna Arhiva

Iz poslednje runde, tzv. penala, kao najjača karika izašao je Dimitrije Obradović, politikolog iz Valjeva, koji je kući odneo sumu od 211 000 dinara.

(Kurir.rs)

Bonus video: