Foto: Kurir/T.I.

U LOZNICI PREDATO VIŠE OD 530 KOMADA ORUŽJA: Apel policije na građane da budu odgovorni

Srbija

Na području Policijske stanice Loznica od početka akcije 8. maja do sada je predato više od 530 komada oružja, oko 29.000 komada municije i više od 140 minsko-eksplozivnih sredstava, potvrđeno je iz Policijske uprave (PU) Šabac za Kurir.

Ukupno je u istom periodu na području šabačke uprave predato više od 2.400 komada različitog oružja, više od 111.000 komada municije i više od 680 minsko-eksplozivnih sredstava. Među predatim oružjem najviše je pištolja i pušaka, a doneta je i jedna zolja. Iz PU Šabac pozivaju građane koji to do sada nisu učinili, da iskoriste mogućnost i predaju oružje policijskoj upravi, ili najbližoj policijskoj stanici do 30. juna. Podsećaju da oružje u nelegalnom posedu građani bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova, a pozivaju i one koji, nakon smrti vlasnika nisu predali oružje policiji da to urade do kraja ovog meseca.

"Apelujemo na građane da budu odgovorni i predaju sve vrste oružja, automatsko, kao i svako drugo, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju. Takođe, građani osim ličnog dolaska i predaje, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih, bez dokazivanja porekla oružja, legitimisanja i bez krivično pravne i prekršajno pravne odgovornosti", poručuju iz šabačke i lozničke policije.

Kurir.rs/T.I.