Foto: RTV Yu eco

30 GODINA YU ECO RADIJA! Spektakularnim koncertom uz dve DVE na Trgu u Subotici obeležen VELIKI jubilej (VIDEO)

Stars
> 13:27h

Spektakularnim koncertom dve muzičke legende Ane Bekute i Snežane Đurišić kome je prisustvovalo nekoliko hiljada građana, RTV Yu eco obeležila je jubilej - 30 godina postojanja.

Trg slobode bio je premali za sve građane koji su došli da uživaju u koncertu dve muzičke dive i proslave rođendan Yu eco radija, prvog ekološkog medija na ovim prostorima.

Koncert je počeo nešto posle 20 časova, a čast da otvori koncert imala je talentovana Sandra Mladenović, zbog čijeg je glasa i enegije publika sve vreme bila na nogama. Zatim je na binu izašla legenda srpske muzičke scene Snežana Đurišić, koja je nastup počela poznatom numerom “Lepi moj”, a publika joj je uzvratila gromoglasnim aplauzom. Nakon toga su se ređali hitovi poput "Imena mi mog", "Odakle si sele", "Kleo se, kleo", “Udario tuk na luk”...

Kasnije joj se na sceni pridužila koleginica, prava muzička diva, Ana Bekuta te su zajedno otpevale prvo Snežanin hit “Kiše”, а zatim Anin “Ostavljena”.

Publika je nakon toga uživala u izvođenju poznatih numera Ane Bekute “Zlatiborske zore”, “Što me nisi budio”, “Bekrija” i sve vreme pevala uglas. Pevačice nisu mogle da sakriju oduševljenje dočekom koji im je priređen u našem gradu uoči koncerta, ali i reakcijama publike.

U ulozi voditelja bili su Vesna Milanović i Siniša Medić, koji je svoju karijeru voditelja započeo u ovoj medijskoj kući, te je učestvovao u organizaciji ovog spektakularnog koncerta kojim je Yu eco radio obradovao Subotičane.

FOTO: RTV Yu eco
FOTO: RTV Yu eco
FOTO: RTV Yu eco
FOTO: Subotica.com
FOTO: Subotica.com
FOTO: Subotica.com
FOTO: Subotica.com

Yu Eco radio imao je pionirsku ulogu jer je pre tri decenije ekologija bila potpuno nepoznata tema u domaćim medijima. Ko i na koji način zagađuje prirodu, kako je očuvati i edukovati najmlađe o značaju ekologije postali su glavna misija ove medijske kuće. Kao prvi privatni radio u Srbiji poverenje građana i veliku slušanost stiče vrtoglavo brzo i to zahvaljujući mladim kadrovima, punim entuzijazma i novih ideja.

Tokom godina Yu eco se razvijao i napredovao, te osim radijskog već 23 godine postoji i televizijski program sa zajedničkom misijom razvijanja ekološke svesti kod građana, kao i ljubavi prema okruženju u kojem žive i rade. Prepoznatljiv brend je informativna emisija “Info blok” koja svakodnevno informiše građane o najvažnijim dešavanjima iz grada i okoline, a pored nje tu su i emisije “In medias res” i “Razgovor s povodom” autora i voditelja Jožefa Pintera, kao i “Sportski kutak” i “Sportak” na čelu sa urednicom sportske redakcije Danijelom Pinter.

- Opstati 30 godina na medijskoj sceni izuzetan je uspeh i na tome čestitam celom kolektivu Yu eco radija i televizije. Širenje ekološke svesti uz poseban akcenat na naše najmlađe sugrađane, kao i pravovremeno i objektivno informisanje građana biće naša misija i u narednim godinama - izjavio je Jožef Pinter, vlasnik i direktor RTV Yu Eco.

Josef Pinter, vlasnik i osnivač prvog ekoloskog radija sa ćerkom Oljom na koncert povodom 30 god radijafoto: RTV Yu eco

- Posebnu zahvalnost upućujemo gledaocima i slušaocima bez kojih naša ekološka vizija ne bi mogla da živi ovoliko dug vremenski period - rekao je Toni Bedalov, novinar radija i prvi urednik Yu Eca.

30 godina postojanja

Yu eco radio osnovan je 5. juna 1993. godine u 5 do 12, kao prvi ekološki medij na našim prostorima. Tokom tri decenije postojanja svojom programskom koncepcijom sprovodi misiju o razvijanju ekološke sveti kod građana.

- Tokom tri decenije naša misija o razvijanju ekološke sveti kod građana nije se menjala. Osim programskom koncepcijom, svake godine organizovali smo brojne ekološke akcije zajedno sa građanima i nadležnim službama, a čitavu nedelju posvetili smo upravo ekološkim temama - ponosni su iz medijske kuće Yu eco radija.

Promo