Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"RUSKOJ VOJSCI JE NARUŠEN MORAL POTEZIMA POLITIKE!" Vojni analitičar odgonetnuo: Koliko je zapravo Zapad potrošio na Ukrajinu?

Planeta
> 14:05h

Danas je rat veoma aktuelna tema, za opstanak Ukrajine je najzaslužniji Zapad koji im sa svih strana šalje prekopotrebnu pomoć.

Sukob traje više od godinu dana, mnoge oblasti su zauzete i dosta ljudi je izgubilo živote, ali kolika je zapravo pomoć Zapada i NATO-a Ukrajini?

Za komentar dešavanja u Rusiji, gost "Crvenog kartona" kod Svetislava Basare, bio je ugledni vojni novinar Aleksandar Radić.

foto: Profimedia

Radić je odgonentnuo koliko je Zapad potrošio na rat u Ukrajini.

- NATO je dao jako velike resurse Ukrajini, haubice 155 mm su nadmašivače rusku artiljeriju, pa čak i uniforme. Amerikanci su odobrili dostavu dva miliona projektila 155 mm. Možete li da zamislite dva miliona ičega. A to je samo pomoć u jednom kalibru i to je prouzrokovalo sudar resursa. Ruskoj vojsci je narušen moral potezima politike - rekao je stručnjak, pa nastavio:

- Ruski vojnici su ginuli početkom oktobra na desnoj obali Dnjepra. Kad pogledate naše tzv. eksperte govorili su o padu Odese, bila je euforija, a već u novembru Rusi su se povukli po političkoj odluci.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: