Foto: Privatna arhiva, Shutterstock, Ilustracija

kurir otkriva

DOMAĆINI OTIŠLI NA VAŠAR, LOPOVI IM UPALI U KUĆU, PA USLEDILA FILMSKA POTERA! Ovako su komšije iz Obrenovca sprečile krađu (FOTO)

Crna Hronika

Života Mirčetić iz Grabovca kod Obrenovca preživeo je pravu dramu kada su dva drska lopova sinoć pokušala da opljačkaju kuću njegove ćerke i zeta, ali na svu sreću nisu uspeli ništa da odnesu.

Drama se odigrala u selu Grabovac sinoć oko 20.40 sati, i to u vreme dok u kući njegove ćerke i zeta na svu sreću nije bilo nikog.

- Ćerka mi je otišla na vašar, a njen suprug, takođe, nije bio u kući. Komšije su primetile da se sumnjivi "alfa romeo 147" nekoliko puta okireće ispred njihove kuće i da ih ne poznaju. Tada su, te divne komšije, pratile koliko puta će sumnjivi automobil da zađe u tu uličicu gde je kuća - kaže zabrinuti Života i dodaje:

obijena vrata kućefoto: Privatna Arhiva

- U jednom trenutku lopovi su se parkirali u blizini kuće, tačno do kukuruza. Preskočili su ogradu, obili ulazna PVC vrata i počeli da preturaju po kući. Tražili su novac i neke vredne stvari.

Kako dalje navodi Života za Kurir, komšije su uspele na vreme da reaguju.

- Komšije su potrčale do kola i videli su da se nešto dešava u kući zeta i ćerke. Odmah su ih pojurili, a lopovi su u pola akcije istrčali iz kuće i pokušavali da spasu živu glavu - kaže naš sagovornik i dodaje:

"alfa" ostala u kukuruzufoto: Privatna Arhiva

- Provalnicu su pokušali da pobegnu, išli su ka automobilu koji su pripremili za bekstvo, ali im nije uspelo jer su komšije jednim automobilom zagradili "alfu" i nisu imali izlaza.

Drama se zatim pretvorila u pravu filmsku poteru.

- Lopovi su preskočili ogradu i počeli da beže kroz kukuruz, a susedi su počeli da ih jure. Prava potera je bila u pitanju - priča nam Života i dodaje da lopove nisu uspeli da uhvate, ali su pozvali policiju i prijavili pokušaja krađe.

- Policija nam je kasnije rekla da su registarske tablice sa "alfa romea" ukradene, a da lopovi koji su stari oko 20 godina nisu uhapšeni i da se za njima traga.

komšije zaustavile lopove foto: Privatna Arhiva

Inače, kako navodi naš sagovornik, lopovi nisu uspeli ništa da ukradu, ali je on i dalje prestravljen za život ćerke i zeta.

- Oni su mladi, mogao je neko od njih da bude kući kada su kradljivci upali i ko zna šta bi se tada desilo. Ne želim ni da razmišljam, ali se nadam da će lopovi biti privedeni pravdi, jer ovo nije jedini slučaj u komšiluku da neko vrši razbojništvo - zaključuje Života Mirečetić.

(Kurir.rs)