Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"ŠTA ĆE KOSOVSKIM ALBANCIMA DRONOVI?" Vuković: Ovim se ne približavamo dijalogu, ovo je jedan ozbiljno nekorektan potez Turske

Politika

Premijer privremenih prištinskih instituicija Aljbin Kurti saopštio je da je vojska tzv. Kosova dobila bespilotne letelice Bajraktar TB-2 kupljene od Turske. Kurti je objavio i fotografije pored dronova, sa pripadnicima tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga za koje tvrdi da su sa borbenim duhom nasleđenim od OVK.

Milan Vuković, iz Centra za društvenu stabilnost, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao ove vesti.

- Ovo je jedan flargantnan čin. Šta će kosovskim Albancima ti dronovi. Koga oni misle da upozoravaju ili prete. Gde će da lete sa njima. Turska je jedna velika zemlja u regionu. Treba sarađivati sa njom, ali ovo je jedan ozbiljan nekorektan potez odnosno faul. Ovim se ne približavamo dijalogu. Ti dronovi dok neko ne nauči da ih koristi, oni su opasnost i za njih i za druge - rekao je Vuković.

.

Ova vest o nabavci dronova izazvala je kontroverze i otvorila pitanja o bezbednosti i nameni ovog oružja na Kosovu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: