Foto: Printscreen/Tik Tok

VIDEO

UČITELJICA DALA OTKAZ U ŠKOLI I OTIŠLA DA RADI U SUPERMARKETU: Želela je da bude učiteljica, ali tvrdi da to ne plaća račune!

Žena

Bivša učiteljica Megi Perkins sada radi u jednoj od prodavnica američkog lanca Kostkos i mnogo je srećnija na tom radnom mestu.

Trebalo joj je dve godine da konačno odluči da napusti posao učiteljice, što ju je iscrpljivalo:

- Nije se moglo sve to izdržati, uslovi su bili katastrofalni. Iako obožavam podučavanje i učenje, radila sam i do 60 sati nedeljno za manje od 45.000 evra godišnje. To je trajalo celih pet godina.

Tokom svoje karijere, Perkins je bila nastavnica u javnim i privatnim školama u Džordžiji i Floridi, radeći sa učenicima od šestog razreda do srednje škole. Sada, 30-godišnjakinja radi u odeljenju za članstvo u svom lokalnom Costco-u i voli to. Ona sedi u kancelariji i ima radno vreme koje joj mnogo više odgovara.

Ona i njen muž imaju svoje dete, ćerku i sina od 4 i 5 godina.

- Odrasli smo u Kostkosu, pa sam oduvek znala da se prema zaposlenima te kompanije postupa dobro i da imaju visok kvalitet života. Dakle, kada se gradio novi Kostkos u mom gradu, odmah sam se prijavila - rekao je Perkins za Business Insider. Uopšte joj nedostaje njen stari život.

- Sada mi je tempo mnogo bolji, nisam bolesna ni iscrpljena kao dok sam radila kao učiteljica. Sada sam mnogo, mnogo srećnija - otkrila je ona. Dok je bila nastavnica, upisala je i doktorat, ali je sada više fokusirana na novi posao koji je manje stresan za nju.

- Moja strast, ono što volim, nije mogla da plaća račune i nisam mogla da spavam noću - iskreno je zaključila Megi, koja sada ima mnogo lagodniji život.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video: