Foto: EPA/Tolga Akmen

iskreno

ALKARAZ PRIZNAO - "UZEO BIH SVE OD NOVAKA" Izjava mladog Španca o Federeru, Nadalu i Đokoviću ODJEKUJE PLANETOM!

Tenis
> 13:01h

Čudesnim trijumfom u finalu Vimbldona mladi španski teniser Karlos Alkaraz oduševio je tenisku javnost.

Španac je prvi put u karijeri osvojio najprestižniji grend slem, pošto je u maratonskom finalu savladao sedmostrukog šampiona Vimbldona.

Alkaraz je delovao impresivno na terenu, skinuo je krunu nepobedivom Novaku i ostvario najveći uspeh u karijeri, pa se mediji danima unazad utrkuju da dobiju ekskluzivu sa mladim šampionom.

U zanimljivom razgovoru za francuski "L'Ekip" Alkaraz je rekao da ga velika slava nije promenila i da je i dalje isti dečko i igrač kakav je oduvek bio.

"Možda će mi ukazati više poštovanja sada kada sam šampion Vimbldona, ne znam. Kada pobedite Đokovića u finalu grend slema, osećate se malo bolje. Možda i ljudi to vide tako, ukažu vam više poštovanja jer ste pobedili njega, a ne nekog drugog igrača", rekao je Španac.

foto: EPA/Isabel Infantes, EPA/Neil Hall

Alkaraz je otkrio šta je promenio u odnosu na prethodni susret sa Đokovićem u polufinalu Rolan Garosa.

"Kao što sam rekao, u polufinalu Rolan Garosa sam se previše opterećivao, nisam mogao da kontrolišem živce, nisam toliko uživao i desilo se ono što se desilo. Za ovo finale Vimbldona morao sam da promenim stvari, da se pripremim drugačije na mentalnom nivou. Konkretno, malo manje sam koristio telefon u satima koji su prethodili meču. Pokušao sam da se odvojim od buke oko meča, da se ostavim sve to po strani, da slušam opuštajuću muziku", kaže Karlitos.

On ističe da u njegovoj igri ima još prostora za napredak, a na pitanje šta bi voleo da poseduje od kvaliteta "velike trojke" dao je izuzetno zanimljiv odgovor.

"Rafin mentalitet, klasu koju Federer ima u igri i pokretima i praktično sve Đokovićeve udarce, koji su neverovatni", iskren je Alkaraz.

On je priznao da bi bio srećan da u karijeri osvoji polovinu onoga što imaju njegovi stariji rivali.

"Nadam se da ću osvojiti slemova koliko i Velika trojka... Ne znam. Da dođem do polovine onoga što oni imaju, biću srećan. Nadam se da ću doći do njihovog nivoa", zaključio je Španac.

foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kurir sport/Sportal