Foto: Instagram/milandjuric_gradonacelnik

GRADONAČELNIK ĐURIĆ: Zelenilo će zasaditi mladice koprivića koji nije izdržao oluju pod nazivom "Novi sad"

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je sinoć nakon nezapamćene elementarne nepogode koja je pogodila grad, stablo koprivića koje nije moglo da izdrži još jedan nalet snažne oluje.

Srbija

-Razorna moć oluje je nažalost slomila drvo koje je simbol grada i zaštite životne sredine. Na sreću, Gradsko zelenilo već ima semenje ovog stabla jer su se u njihovom rasadniku razvile već mladice i sa svojim mašinama, koje su kupili za presađivanje stabala, i ovde i na drugim mestima u Novom Sadu od ovog koprivića zasaditi nove zasade sa nazivom "Novi sad" i da obeležimo da tačno znaju sugrađani da te mladice upravo potiču od ovog koprivića koji je iza nas- objasnio je prvi čovek Grada.

On je rekao da nas na jesen očekuje velika sadnja u gradu, koja je trebalo da bude sprovedena i nezavisno od vremenskih nepogoda koje su zahvatile grad u sredu i petak.

-Ovo je još samo jedan motiv da krenemo dalje i sadimo više i koliko-toliko ozelenimo Novi Sad. Nesumnjivo je da ćemo imati više zelenila- istakao je Đurić.

Grad Novi Sad