Foto: Printscreen/RIA novosti

užas

MITRALJESKO GNEZDO UNIŠTENO BACAČIMA PLAMENA: Dron snimio jeziv sukob u Ukrajini ZAŠTITE OD BUMBARA NEMA NI POD ZEMLJOM (VIDEO)

Planeta

Ruski vojnici naoružani bacačima plamena navodno su uništili uporište pripadnika Oružanih snaga Ukrajine kod Кrasnolimanska.

Na snimku koji su zabeležili izviđački dron i kamere na telu vojnika vidi se kako se borbena grupa naoružana bacačima plamena približava što je više moguće neprijateljskim utvrđenjima. Vojnici su zatim uz pomoć reaktivnog pešadijskog bacača plamena (RPO-A) "Bumbar" i lakog pešadijskog bacača plamena (LPO-97) uništili neprijateljsko uporište.

- Imali smo zadatak u Кremenskim šumama, identifikovan je mitraljeski punkt, a pešadija nije mogla da prođe. Pozvali su nas i rešili smo to - rekao je vojnik sa pozivnim znakom "Žiga".

Termobarični projektili koji se koriste u lakim pešadijskim bacačima plamena stvaraju snažnu eksploziju na mestu udara municije. Visoka temperatura na mestu eksplozije i snažan udarni talas utiču na sva živa bića na velikom prostoru - čak i unutar zemunica i objekata u kojima se krije protivnik.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA)