Foto: Facebook

psd stara pazova

"PRE TAČNO GODINU DANA SMO JE IZGUBILI": Prijatelji poginule planinarke Dade spremaju akciju posvećenu njoj

Crna Hronika

Planinarka Daliborka Sokolović iz Stare Pazove (41) poginula je pre tačno godinu dana dok se spuštala sa vrha Očnjak na planini Prokletije u Crnoj Gori, a a planinarsko društvo čiji je bila član organizovaće povodom toga šetnju u njenu čast.

- Pre tačno godinu dana tragično smo izgubili, pre svega našeg prijatelja a onda i vernog i posvećenog člana Daliborku Sokolović. Ova šetnja je mali način da očuvamo sećanje na nju - napisali su iz PSD Stara Pazova i dodali:

- Akcija je posvećena našoj drugarici i dugogodišnjoj članici od osnivanja društva Daliborki Sokolović i njenoj uspomeni.

foto: Pritnscreen/Facebook

Nesrećna žena je, da podsetimo, bila na planinarenju bila sa jednim klubom iz Beograda.

- Prilikom silaska sa vrha Očnjak visokog 2185metara , na Prokletijama, u neobezbeđenom strmom delu staze došlo je do okliznuća i pada sa tragičnim ishodom...Naša draga Dada je otišla na planinarenja u nebeske prostore... Porodici, rodbini, kolegama, Planinarskoj zajednici i svima koji su poznavali Dadu upućujemo izraze najdubljeg saučešća - napisao je tada prijatelj stradale.

Komšije stradale Daliborke za Kurir su pre godina dana ispričale da je Dada mnogo volela da planinari.

- Ona je ovde živela sa mamom, bratom i njegovom porodicom. Pre nekoliko godina je ostala bez oca, a majka joj je bolesna i Daliborka je brinula o njoj. Volela je planinarenje, išla je često na te ture - ispričale su komšije.

Kurir.rs