Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

EVROPSKO PRVENSTVO

OGLASILA SE FIBA POSLE SKANDALA NA EP U NIŠU: Igrači i članovi delegacija šest timova pokazuju simptome virusne infekcije

Košarka

Svetska košarkaška organizacija izdala je saopštenje povodom navodnog trovanja hranom, koja je pogodila šest reprezentacija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu za juniore, koje se održava u Nišu.

FIBA je izdala da u pitanju nisu simptomi trovanja hranom, već virusni simptomi, a njihov uzrok nije još uvek poznat. Pojedinci koji su zaraženi su u boljem stanju.

"Igrači i članovi delegacija šest timova pokazuju simptome virusne infekcije. Pogođeni timovi su Finska, Grčka, Litvanija, Slovenija, Španija i Turska. Tačan uzrok bolesti i dijagnoza još nisu utvrđeni. Svi zaraženi su pod stalnim nadzorom timskih lekara i lokalnih zdravstvenih ustanova. FIBA, Košarkaški savez Srbije i lokalni organizatori, grad Niš, će nastaviti da prate situaciju i sa svim zainteresovanim stranama, u skladu sa tim, deliće sve nove informacije, uključujući i moguću odluku u vezi sa rasporedom utakmica. FIBA želi brz oporavak svima", saopštili su iz Svetske košarkaške ogranizacije.

foto: Starsport©

Utakmice koje su na programu danas, odigraće se prema ranije utvrđenom rasporedu, a u nekim ekipama će faliti nekoliko igrača, što neće u velikoj meri učestvovati na raspored igranja utakmica i igru tih ekipa na terenu.

Podsećamo, Srbija je na ovom turniru u grupi bila prva, a Orlići igraju svoj meč osmine finala danas protiv Danske od 20.30 časova. Ukoliko pobedi, Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Izraela i Hrvatske, koji je takođe na programu danas od 18.00 časova.

(Kurir sport)