Foto: Printscreen/Youtube

ispovest

"JEO BIH I LJUDSKO MESO AKO TREBA" Mladić spasen nakon što je 3 nedelje lutao džunglom KOŽU NA STOPALIMA VIŠE NIJE IMAO (VIDEO)

Planeta

Izraelski avanturista Josi Ginsberg se iz prve ruke uverio koliko je ogromna prašuma nemilosrdna kad je tri nedelje 1981. godine ostao u nepoznatom delu bolivijske amazonske džungle.

Ginsberg je otputovao u La Paz u Boliviji gde ga je Austrijanac Karl Ruprehter ubedio da mu se pridruži na putu u južnoameričku divljinu sa dva prijatelja. Međutim, ubrzo su se izgubili, a onda je počela borba sa glađu i umorom.

Ginsberg je kaasnije pričao za britanski Sun da su jeli majmune da bi preživeli.

- Jeo bih bilo šta. Jeo bih i ljudsko meso ako treba - priznao je avanturista.

Otprilike dve nedelje kasnije grupa se razdvojila, a Ginsberg i još jedan muškarac iz grupe Kevin napravili su improvizovani splav kako bi pokušali da pobegne iz prašume. Plan je brzo propao kada su pali u vodu zbog jakih struja i razdvojili se.

Ginsberg se narednih dana suočio sa napadima divljih svinja, stalnom pretnjom otrovnih zmija, beskrajnim ujedima termita, a svoje šeste noći u džungli i gladnim jaguarom.

Zgrabio je konzervu sredstva protiv komaraca i upaljač i improvizovao bacač plamena uplašivši jaguara. Navodi da je nastavio da planinari ida je u jednom momentu počeo da halucinira i da zamišlja ženu saputnicu. Koža mu se u međuvremenu potpuno otkinula sa stopala.

Na kraju je spašen nakon što je Kevin uspeo da se probije do jednog naselja i vrati se da ga pronađe. Njihovi drugi saputnici, Markus i Karl, nikada nisu pronađeni.

Njegova priča o preživljavanju bila je toliko neverovatna da se kasnije prepričala u psihološkom trileru "Džungla" iz 2017. godine sa Danijelom Redklifom u glavnoj ulozi.

(Kurir.rs/Mondo)