Foto: YouTube/MUP Republike Srbije, Spyros BAKALIS / AFP / Profimedia

kurir tv

SRPSKE SPASILAČKE JEDINICE UŽIVO IZ GRČKE: Ovo je bio NAJVEĆI PROBLEM! Kada su građani videli našu ozbiljnost, I ONI SU POMAGALI

Planeta
> 11:43h

Grčki portal Katimerini posvetio je tekst srpskim vatrogascima koji su se rame uz rame sa grčkim kolegama borili sa vatrenom stihijom.

Kako ističu, zajedničkim naporima spasili su najmanje 40 kuća u Nea Agialosu.

foto: Kurir tv

Davor Vidović, pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno - spasilačke jedinice, iz Grčke se javio putem vajbera i razgovarao sa voditeljkom Oljom Lazarević.

Prema njegovim rečima prvo su pomagali u Solunu pa otišli u Volos u najkritičniju tačku u Grčkoj.

- U stalnom smo na dežurstvu za reagovanje. Svaka misija kada se planira planira se sa svojim resursima. Sada smo ovde sedmi dan, i bićemo ovde do desetog dana - započeo je Vidović.

Oni su gasili vatru u Nea Agialosu.

- Ceo dan smo proveli u gašenju žarišta koje su se nalazili iznad obale i tih mesta koje smo zaštitili- U jednom trenutku stigao je nalog da se spustimo dole gde je postojala najveća opasnost za ugrožavanje života i imovine. Vidljiva je bila nervoza kod građana, neki građani su se sami evakusiani, ali naš boravak tamo je doprineo tome da se građani smire i bili su nam podrška dok smo se borili sa vatrom - rekao je Vidović.

Najveći problem, na samom terenu, srpskim spasiocima je bilo nepoznavanje lokacije.

- Kao što i sami znate najveći problem je nepoznavanje lokacije, i potrošnja vode koja je velika i od toplote se brzo zagreva, naročito kada radite. Građani su, kada su videli da smo ozbiljni, puno su nam pomogli u tome što su nam dopremali velike količine hladne vode - rekao je Vidović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.